lördag 31 oktober 2015
LÄTTA BRÖDKAKOR MED FIN SMAK AV KARDEMUMMA.8 ST.
HEJSAN!
De här måste Ni smaka, för mig ett barndomsminne, så varsågoda!
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g SMÖR /MARGARIN,
5 dl VATTEN,
1 PAKET TORRJÄST,
1/2 dl SOCKER,
1 tsk SALT,
1 dl VETEKLI,
1/2 msk FINSTÖTT KARDEMUMMA
2 liter VETEMJÖL.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT SMÖRET, häll på VATTNET och värm till 45 grader.
Blanda TORRJÄST, SOCKER, SALT, MJÖL, VETEKLI och KARDEMUMMA,
och tillsätt SMÖRVATTNET.
Arbeta samman till en smidig deg.
LÅT DEN JÄSA I CA 1 TIMME.
ARBETA sedan upp degen på bakbordet.
Dela den i 8 delar, som vardera formas till en rund bulle,
och kavlas ut till en 1/2 centimetertjock kaka.
NAGGA KAKAN på båda sidor och låt jäsa i 30 minuter.
GRÄDDA i 275 GRADER ca 5 MINUTER.
LYCKA TILL!
LÄCKERBITAR 48 ST.
HEJSAN!
Kakorna är överdragna med en läcker KOKOSKRÄM...mmm.
HÄR ÄR RECEPTET:
5 ÄGG,
4 1/2 dl SOCKER,
4 1/2 dl VETEMJÖL,
3 tsk BAKPULVER,
2 msk KAKAO,
2 dl VATTEN,
200 g SMÖR/MARGARIN,
KOKOSKRÄM:
100 g SMÖR/MARGARIN,
4 dl KOKOS,
2 dl SOCKER,
2 ÄGG,
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA ÄGG och SOCKER riktigt pösigt.
Blanda med BAKPULVER och KAKAO och sikta ner det i smeten.
KOKA upp VATTEN, och SMÖR så att det smälter.
Rör ner det till sist i smeten, som hälls i en STOR LÅNGPANNA,
ca 30x40 cm.
GRÄDDA i 200 GRADER tills kakan är nästan färdig, ca 20 minuter.
GÖR KOKOSKRÄMEN under tiden.
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda upp under vispning.
BRED krämen över den nästan färdiga kakan och grädda vidare i 225 grader
tills krämen har fått fin färg, ca 10 minuter. Det blir 48 stycken.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)