onsdag 24 oktober 2018
HALLONMUFFINS , 12 - 14 MELLANSTORA.
HEJSAN !
Lekfullt goda muffins med både GELEHALLON
och sylt . De ser riktigt festliga ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
1 dl hallonsylt
14 GELEHALLON
12 msk florsocker
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och
bakpulver i en skål. Rör ner mjölk-blandningen i äggsmeten,
rör samman till en slät smet .
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet . Fördela sylten och
GELEHALLONEN i formarna. Grädda mitt i ugnen 15 -20 min,
(beroende på storlek ). Låt muffinsen svalna under duk.
Sikta över lite florsocker och dekorera med färska hallon och
GELEHALLON.
LYCKA TILL !
PIFFIGT RIS TILL KOTLETTEN, 4 PORT
HEJSAN !
Vackert lättlagat ris som även är gott till fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 port matris
1 tärning grönsaksbuljong
3 salladslökar
1 gul paprika
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA mat-riset enligt anvisning på förpackningen
men med 1 grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
SKÖLJ ansa och hacka 3 salladslökar och 1 gul
paprika . Vänd ner grönsakshacket i riset .
Salta och peppra .
SERVERA riset till t ex stekta fläskkotletter, sallad
och en god örtsås .
LYCKA TILL !
INGES UGNSPANNKAKA MED VANILJ .
HEJSAN !
mmm...-smaka, Ni också !
Till 10 pannkakor eller 50 plättar
eller 1 ugnspannkaka i långpanna,
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 - 3 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk vaniljpulver
6 dl mjölk
3 ägg
UGN: 225 grader i 27 minuter.
SÅ HÄR GÖR DU :
MÄT upp mjölet, saltet och vaniljpulvret i en skål .
HÄLL i 2 dl av mjölken .
VISPA till en jämn smet .
BLANDA sedan i resten av mjölken och äggen
vispa mellan varje .
VISPA tills allt är väl blandat .
Häll smeten i långpannan 37,5 cm x 24,5 cm .
Ha gärna bakplåtspapper i långpannan .
LYCKA TILL !
TOSCA-KAKA ,
HEJSAN !
Många goda kakor har jag bakat i mina DA'R,
men, alltid kommer jag tillbaka till den här godingen .
Mycket beröm får Du också, när denna bjuds till kaffet !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör/margarin
TOSCASMET :
50 g smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 förpackning mandelspån
(får Du fatt i en stor förpackning, tag hälften av mandelspånen)
eller 50 g skalad flisad sötmandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
VISPA ägg och socker poröst.
SIKTA ner mjölet blandat med bakpulver . Tillsätt det avsvalnade
fettet och rör om till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan knappt färdig på galler i nedre delen av ugnen ca 30 min.
BLANDA under tiden samman ingredienserna till Tosca-smeten i en
kastrull och låt det koka upp under omrörning.
TAG ut den knappt färdiga kakan ur ugnen och häll över Tosca-smeten.
SÄTT åter in kakan i ugnen Men Nu Mitt i ugnen .
Låt kakan grädda färdigt och glasyren få fin färg, ca 10 minuter .
LÅT kakan svalna lite i formen innan den läggs på galler för att kallna.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)