onsdag 24 oktober 2018

HALLONMUFFINS , 12 - 14 MELLANSTORA.




                  HEJSAN !

Lekfullt goda  muffins  med  både  GELEHALLON
och sylt .  De  ser  riktigt  festliga  ut .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
1 dl hallonsylt
14 GELEHALLON
12 msk florsocker
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna och  häll i mjölken.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och
bakpulver i en skål. Rör ner mjölk-blandningen i äggsmeten,
rör samman  till en slät smet .
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet . Fördela sylten och
GELEHALLONEN  i formarna.  Grädda mitt i ugnen 15 -20 min,
(beroende på storlek ).  Låt muffinsen svalna under duk.
Sikta över  lite florsocker och dekorera med färska hallon och
GELEHALLON.

LYCKA TILL !

PIFFIGT RIS TILL KOTLETTEN, 4 PORT



                   HEJSAN !

Vackert  lättlagat ris som även är gott till fisk .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 port matris
1 tärning grönsaksbuljong
3 salladslökar
1 gul paprika

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  mat-riset enligt anvisning på förpackningen
men  med  1 grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
SKÖLJ  ansa  och  hacka  3 salladslökar  och 1 gul
paprika .  Vänd  ner   grönsakshacket  i  riset .
Salta  och  peppra .
SERVERA  riset  till  t ex  stekta  fläskkotletter,  sallad
och  en  god  örtsås .

LYCKA TILL !

INGES UGNSPANNKAKA MED VANILJ .




                                 HEJSAN !

mmm...-smaka,  Ni också !
Till 10 pannkakor  eller  50 plättar
eller 1  ugnspannkaka i långpanna,

HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2  -  3  dl BERTE QVARN = vetemjöl
1/2 tsk  salt
1  msk  vaniljpulver
6 dl  mjölk
3 ägg
UGN:  225  grader i 27 minuter.
SÅ HÄR GÖR DU :
MÄT  upp  mjölet,  saltet  och  vaniljpulvret  i  en  skål .
HÄLL  i  2  dl  av  mjölken .
VISPA  till  en  jämn  smet .
BLANDA  sedan  i  resten  av  mjölken  och  äggen
vispa mellan varje .
VISPA  tills  allt  är  väl  blandat .
Häll  smeten i långpannan 37,5 cm x 24,5 cm .
Ha  gärna  bakplåtspapper i  långpannan .

LYCKA TILL !

TOSCA-KAKA ,



                              HEJSAN !

Många goda kakor har jag bakat i mina DA'R,
men,  alltid kommer jag tillbaka till den  här  godingen .
Mycket  beröm  får Du också,  när denna  bjuds  till  kaffet !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör/margarin
TOSCASMET :
50 g smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 förpackning mandelspån
(får Du fatt i en stor förpackning, tag hälften av mandelspånen)
eller 50 g skalad flisad  sötmandel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
VISPA ägg och socker poröst.
SIKTA  ner mjölet blandat med bakpulver .  Tillsätt  det  avsvalnade
fettet  och  rör   om  till  en  jämn  smet .
Häll  smeten  i  formen .
GRÄDDA kakan  knappt färdig  på  galler i  nedre delen av ugnen  ca 30 min.
BLANDA  under  tiden  samman  ingredienserna  till  Tosca-smeten i en
kastrull  och  låt  det  koka  upp  under  omrörning.
TAG  ut  den  knappt  färdiga  kakan  ur  ugnen  och  häll  över Tosca-smeten.
SÄTT  åter  in  kakan  i  ugnen  Men  Nu  Mitt  i  ugnen  .
Låt  kakan  grädda  färdigt  och  glasyren  få  fin  färg,  ca  10  minuter .
LÅT  kakan  svalna  lite  i  formen  innan  den  läggs  på  galler  för  att  kallna.

LYCKA  TILL !