torsdag 7 april 2016

BIFFAR MED VILTSMAK 4 PERSONER .


HEJSAN !

Å... det här var godare än godast !
En god vän står för receptet...mmm,  så himla gott!
Ni måste smaka !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g oxfärs ,
2 mörka ox-buljongtärningar ,
2 dl vispgrädde ,
2 msk ströbröd ,
1 krm vitpeppar ,
1 msk norsk mesost ,
1 msk  Rönnbärs-GELE'
1 msk konjak ,
4 finkrossade enbär ,
SÅS :
3 dl vispgrädde ,
6 enbär ,
1 1/2 msk idealmjöl ,
1 msk konjak ,
1- 2 tsk mesost ,
eventuellt soja ,
SERVERING: Rönnbärs - GELE'.

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .  Börja sedan med såsen .
Häll  grädde, enbär, mjöl och konjak i en stor form . 
Sätt in i ugnen tills såsen börjar puttra .
Rör en gång under tiden .
LÖS buljongtärningarna i varm grädde .
Tillsätt ströbrödet , vitpeppar, mesost, GELE', konjak
och krossade enbär .
Låt smeten svälla och kallna .
Blanda ner köttfärsen  och forma 8- 12 biffar .
TA ut formen , smaka av såsen med 1- 2 tsk mesost
och färga gärna med lite soja .
Lägg i biffarna och ställ in formen i 25- 30 minuter.
SERVERA med potatis och Rönnbärs- GELE'.

SMAKLIG  MÅLTID !   Rena festmåltiden, tycker jag !
                                   LYCKA TILL !