HEJSAN !
FRESTANDE FINA FISKAR !
Det här är en praktisk och god "allt i ett " rätt
med alla ingredienser i samma form .
Perfekt när man själv vill umgås med gästerna .
Gott att servera en fräsch grön sallad till !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 - 8 pers.
10 potatisar
1 äggula
2 dl mjölk
4 msk smör / margarin
salt, peppar
800 g torskfile'
300 - 400 g färska eller frysta räkor
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
200 g parmesanost
1 knippa dill
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA potatisen mjuk och mosa ihop den
med äggula , mjölk och smör .
Smaka av med salt och peppar .
Klicka ut moset runt om kanterna på en
smörad ugnsfast form .
Lägg torsk - fileerna i mitten .
Lägg på de skalade räkorna och spara några till
servering .
2) SMÄLT lite smör i en kastrull , pudra över
mjölet och vispa runt .
Tillsätt grädde och låt det tjockna .
Häll i vinet / vatten och smula ner buljongtärningarna.
Riv osten grovt och blanda ner hälften i grädden .
Vispa tills osten smält och smaka av så att såsen
har tillräcklig sälta .
3) SÄTT ugnen på 220 grader .
Lägg lite dill över fisken och räkorna och häll över
ostsåsen .
Avsluta med att strö över den resterande osten .
Tillaga mitt i ugnen i 20 - 25 minuter .
Lägg på några dillvippor och några räkor
vid serveringen .
TIPS ! AV fisk kan man verkligen få till en riktig festmåltid .
En skvätt vin, riven pepparrot eller en klick rom lyfter rätterna
till oanade smakhöjder . Men även till vardags blir fisken
något alldeles extra med lite vitlök, smakrik ost eller flytande
honung .
TACK !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !