söndag 5 januari 2020
KÖTTFÄRSSÅS MED RIVEN SQUASH, 4 PORT.
HEJSAN !
Himla gott !
Här serveras, spagetti och sallad till den currykryddade
köttfärssåsen med riven squash .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 msk olja
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
1 dl köttbuljong
salt, peppar
1 liten squash
SÅ HÄR GÖR DU :
Hacka lök och vitlök.
Fräs det i olja och curry.
Lägg ner färsen i pannan .
Tillsätt tomater, chilisås, buljong,
salt och peppar .
Låt allt puttra i 5 - 10 minuter.
Riv squashen och lägg ner den i såsen .
Låt köttfärssåsen bli varm .
Koka pastan .
SERVERA med spaghetti och sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
POTATIS OCH BLOMKÅL , 4 PORT.
HEJSAN !
Potatis och Blomkål med Indisk smak .
Å, det här måste NI smaka på !
Att ha till vad NI vill.
Kött, fisk, ägg, bröd eller .... bara som det är !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 kokta potatisar
1 blomkålshuvud
1 rödlök
2vitlöksklyftor
6 chilifrukter(PIRIPIRI )
1 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
2 msk flytande smör/margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och skär potatisen i bitar .
Ta ut små buketter ur blomkåls-
huvudet . Skär rödlöken i klyftor.
Hacka vitlöksklyftorna .
Låt piripiri, hackad vitlök, spiskummin
och gurkmeja fräsa hastigt i det flytande
margarinet/smöret .
Lägg i blomkål och rödlök och låt det
fräsa med en stund .
Tillsätt potatisen och låt allt bli varmt .
Krydda med salt.
Vänd ner 2 - 3 msk färsk koriander strax
före serveringen .
Ät med en bit gott bröd till .
2
SOCKERKAKA MED HAVTORNSKRÄM, 6 - 8 BITAR .
HEJSAN !
LJUVLIGA BAKVERK ..
utan vitt socker ,
En riktigt festlig , mmm...lite ovanlig, men
ruskigt god sockerkaka med en ljuvlig kräm .
Väl värd att göra att bjuda familjen på till eftermiddagskaffet .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör/margarin
2 dl agavesirap
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl - BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk havssalt
1/2 ekologisk citron
rivet skal
TOPPING :
100 g rumsvarmt smör/margarin
300 g färskost
2 dl agavesirap
1 dl kokossocker
1/2 citron
225 g HAVTORNSBÄR
frysta som tinat
1 msk kokossocker
SÅ HÄR GÖR DU :
KAKA : VÄRM ugnen till 160 grader .
Smörj en kakform, ca 20 cm i diameter, med smör/margarin.
VISPA smör och agavesirap med elvisp tills det är fluffigt.
TILLSÄTT äggen ett i taget och vispa tills blandningen är
jämn och fin .
SIKTA vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål .
VÄND ner lite i taget i smör- och äggsmeten .
RÖR om försiktigt eller vispa på låg hastighet .
Vänd ner citronskalet.
HÄLL smeten i formen och grädda i ca 50 minuter eller tills
provstickan är torr . Låt kakan stå ca 20 minuter innan DU
stjälper upp den på ett galler och låter den svalna helt .
TOPPING :
VISPA smör och färskost med elvisp .
Tillsätt agavesirap och kokossocker och vispa
tills krämen känns fluffig . Tillsätt citronsaften.
LÅT de tinade bären rinna av innan DU vispar i
hälften av dem i krämen . Låt stå i kylen i 30 min.
BLANDA resten av bären med kokossockret i
en plastskål .
LÄGG ett lager TOPPING på sockerkakan .
GARNERA med de socker-vända havtorns -
bären .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)