tisdag 4 maj 2021

BANANGRATÄNG , 6 PORT .





                                              HEJSAN !

DEN HÄR GRATÄNGEN KOMMER FRÅN  " ULLAS LILLA GRÖNA"
SOM FINNS ATT LÅNA PÅ BIBBAN .VISSERLIGEN ÄR DET NÅGRA
ÅR SEN JAG LÅNADE DEN , MEN JAG SKREV AV RECEPTET .
FÖR ATT DEN VAR SÅ HIMLA GOD !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 purjolökar
4 små bananer
4 tomater
2 dl grädde, visp
1 dl salta jordnötter
2  tsk curry
UGN :250 GRADER 

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR PURJON i skivor och förväll några min,
i lättsaltat vatten .
LÅT rinna av och lägg den i en smord ugnsfast
form .
DELA BANANERNA  på längden och skär dem
i bitar .
SKÄR TOMATERNA i skivor.
LÄGG  tomaterna över purjon  och täck med 
bananerna .
VISPA upp GRÄDDEN lätt och smaksätt den 
med CURRYN.
BRED  grädden över gratängen och strö över
jordnötterna

GRATINERA i 250 grader  10 -12 minuter .
SERVERA med kokt ris  och en god sallad .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

MIN MUSTIGA FALU - RÖRA , 4 PORT.




                                  HEJSAN !

JAG  hade några rester i kylskåpet , något kunde jag väl få ihop ?

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv 
2 stora morötter
1 liten purjolök
400 g  krossade tomater
1 1/2 dl TOMATPURE
1 tsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR 500 g FALUKORV i små bitar.
SKALA och grov-riv 2 stora  MORÖTTER.
SKÖLJ ansa och skär 1 liten PURJOLÖK i skivor
KOKA upp 400 g  KROSSADE TOMATER och 
1 1/2  dl  TOMATPURE'.
TILLSÄTT 1 tsk torkad BASILIKA och 
eventuellt 1 pressad  VITLÖKSKLYFTA .

VÄND ner korv och morötter och låt puttra ett par min.
SMAKA av med salt och peppar , tillsätt  purjon.
LÅT puttra  ett par minuter till .

SERVERA  rikligt med hackad PERSILJA
till nykokt  pasta  eller  mat-vete .

LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !