fredag 17 februari 2017

PAJ MED OKELBO-OST OCH SIKROM. 6-8 PERS.




              HEJSAN !

Smaka på denna Du !
Pajdegen kan förberedas någon dag i förväg
och förvaras i kylen .
Den färdiga pajen ska helst ätas samma dag.

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör ,
2 dl vetemjöl,
1 dl grahamsmjöl,
2 msk vatten .
FYLLNING :
250 g riven lagrad Ockelbo GULDOST
eller lagrad Prästost ,
eller Västerbottenost ,
1 ½ dl mjölk,
1 ½ dl CREME Fraiche,
3 ägg ,
100 g sikrom,
½ tsk salt,
1 krm nymald svartpeppar,
TILLBEHÖR :
100 g sikrom,

SÅ HÄR GÖR DU :

HACKA ihop smör och mjöl, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca
24 cm i diameter .
Låt pajskalet vila i kylskåpet ca 30 min.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.

FÄST en remsa aluminiumfolie runt degkanten .
Nagga bottnen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

LÄGG osten i pajskalet .
Vispa ihop mjölk, CREME Fraiche och ägg.
Tillsätt sikrommen .
Krydda med salt och peppar.

HÄLL äggstanningen över osten och grädda pajen
mitt i ugnen ca 40 minuter, tills fyllningen har stannat
och fått fin färg.

SERVERA pajen, skuren i bitar, med sikrom.
ca 1 liten rågad msk.

LYCKA TILL !