tisdag 11 februari 2020

HALLONDESSERT, 4 PERS.




                        HEJSAN !

Visst är det väl gott med efterrätt ibland,
smaka gärna på denna ,...mmm..!

HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör/margarin
2 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
6 dl hallon
5 dl CREME FRAICHE  mini

1/2  dl  GELESOKER MULTI

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en stekpanna .
Fräs  havregryn och farinsocker
i fettet .  STÄLL åt sidan .
Rensa  hallonen .
VISPA CREME Fraichen mini,  med
GELE Sockret  .
Varva  mini  Fraichen och hallonen
i 4 glas .
Strö på havrefräset  och servera direkt .

LYCKA TILL !


RIS MED RÄKOR OCH BÖNOR , 4 PERSONER.




                         HEJSAN !

mmm...så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg räkor med skal
2 1/2 dl ris
1 pkt frysta brytbönor
1 dl hackad persilja
125 g smör/ margarin
1 1/2  dl torrt vitt vin /vatten
3 vitlöksklyftor
1 krm  kajennpeppar
1/2 tsk salt.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  räkorna .  KOKA  riset i 20 min
i dubbel mängd vatten .
När 3 minuter  återstår  av koktiden  så blanda
ner  brytbönorna  i riset .
SMÄLT smöret .
Tillsätt  vin, krossade vitlöksklyftor, kajenn och
salt och låt puttra ett par minuter .
BLANDA ner räkor och persilja i det färdigkokta
heta  riset .
Häll över det heta smöret och blanda om .
SERVERA  GENAST .

LYCKA  TILL !


UGNSOMELETT MED PAPRIKA, 4 PORT.



                    HEJSAN !

mmm....den här är go och mättande.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
7 msk flytande smör/margarin
500 g  Keso
5 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÄTT  ugnen på 175 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och hacka löken.
Skölj, kärna ur  och hacka paprikan .
Fräs  lök  och  paprika  smör och
lägg i en ugnssäker form.
VISPA  samman  Keso, ägg , salt
och peppar .
Häll smeten över lök och paprika
i  formen .
GRÄDDA i ugnen ca 40 minuter.
SERVERA med en sallad och kokt skinka .

SMAKLIG  MÅLTID !