tisdag 11 februari 2020
HALLONDESSERT, 4 PERS.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med efterrätt ibland,
smaka gärna på denna ,...mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör/margarin
2 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
6 dl hallon
5 dl CREME FRAICHE mini
1/2 dl GELESOKER MULTI
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en stekpanna .
Fräs havregryn och farinsocker
i fettet . STÄLL åt sidan .
Rensa hallonen .
VISPA CREME Fraichen mini, med
GELE Sockret .
Varva mini Fraichen och hallonen
i 4 glas .
Strö på havrefräset och servera direkt .
LYCKA TILL !
RIS MED RÄKOR OCH BÖNOR , 4 PERSONER.
HEJSAN !
mmm...så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg räkor med skal
2 1/2 dl ris
1 pkt frysta brytbönor
1 dl hackad persilja
125 g smör/ margarin
1 1/2 dl torrt vitt vin /vatten
3 vitlöksklyftor
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna . KOKA riset i 20 min
i dubbel mängd vatten .
När 3 minuter återstår av koktiden så blanda
ner brytbönorna i riset .
SMÄLT smöret .
Tillsätt vin, krossade vitlöksklyftor, kajenn och
salt och låt puttra ett par minuter .
BLANDA ner räkor och persilja i det färdigkokta
heta riset .
Häll över det heta smöret och blanda om .
SERVERA GENAST .
LYCKA TILL !
UGNSOMELETT MED PAPRIKA, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....den här är go och mättande.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
7 msk flytande smör/margarin
500 g Keso
5 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÄTT ugnen på 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken.
Skölj, kärna ur och hacka paprikan .
Fräs lök och paprika smör och
lägg i en ugnssäker form.
VISPA samman Keso, ägg , salt
och peppar .
Häll smeten över lök och paprika
i formen .
GRÄDDA i ugnen ca 40 minuter.
SERVERA med en sallad och kokt skinka .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)