HEJSAN !
mm...!
Ni ångrar Er inte!
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg
FYLLNING :
2 dl lingonsylt
50 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda smör och strösocker. Tillsätt vetemjölet blandat med
bakpulver och rör om ordentligt .
RÖR ner ägget och blanda väl . Bred ut smeten i en bakplåts-
pappersklädd mindre långpanna, ca 20 x 30 cm .
BRED lingonsylten över smeten .
SMÄLT smöret till fyllningen . Blanda ihop havregryn, strö -
socker och vaniljsocker .
Häll det smälta smöret över lingonsylten .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter .
Låt den svalna och skär den sedan i rutor .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !