torsdag 3 juni 2021

KÖTTFÄRSSÅS MED KIKÄRTER OCH SQUASH , 4 PORT .


                        
                         HEJSAN  !

mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs
1  hackad  gul  lök
1  msk  rapsolja
1  msk  TOMATPURE'
1  msk  chilisås 
salt,  peppar
1  tsk  oregano
200 g  kokta  kikärter
1 squash
300 g HARICOTS VERTS =gröna smala långa bönor.
1/2  dl  pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN  köttfärs  och  lök i rapsolja, tillsätt  TOMATPURE'
chilisås , salt  och  kryddor .
Koka ihop  såsen någon minut .
LÄGG i  kikärter  och  koka  upp så  allt  blir  varmt .
Skiva squashen  med  osthyvel  och  koka  skivorna 
mjuka  tillsammans  med HARRICOTS VERTS  i 
saltat  vatten ca  5  minuter .

SERVERA  köttfärssåsen  med  bönor  och  squashstrimlor .
Strö  över  pumpafrön .

SMAKLIG  MÅLTID  ,   LYCKA  TILL !

MOZZARELLASALLAD MED PESTO & FLINTASTEK PÅ LANTBRÖD, 4 PORT.




                                HEJSAN  !

FÖRRA sommaren  grillade vi FLINTASTEK  på lantbröd.
mmm...! Alla åt av hjärtans lust !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 stycken ( a' 125 g )
mozzarellaost 
1 rödlök
65 g rucola
16 svarta oliver
1 burk (200 g)  pesto

SERVERING ;
Flintastek  och 
lantbröd

SÅ HÄR GÖR DU :
Låt  mozzarellan  rinna  av  och  dela  den  i  bitar .
Skala  och  skär  löken  i  tunna  skivor .
Blanda  mozzarella, lök och  rucola.
Vänd ner  peston .Skär brödet i skivor och grilla det .
Toppa  bröden med  salladen  och  grillad  flintastek
skuren  i  bitar .

SMAKLIG  MÅLTID ,  LYCKA TILL !