måndag 19 augusti 2019
TERIYAKIMARINERAD LAX MED NUDLAR, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Så himla gott !
DET finns utmärkta marinader på flaska, här väljer jag
japansk TERIYAKIMARINAD till laxen .
Det blir en läcker festrätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE' utan skinn
1 dl TERIYAKIMARINAD
1 msk riven färsk ingefära eller
1 tsk malen ingefära
200 g äggnudlar
3-4 salladslökar i skivor eller
ca 3 dl strimlad purjolök
1 fänkålshuvud i strimlor
1 röd paprika i tärningar
1 msk olivolja eller smör & rapsolja
1 tsk salt, malen svartpeppar eller pepparmix
1 dl dill
TILLBEHÖR
1 PÅSE TERIYAKIWOKSÅS.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i 2 - 3 cm stora bitar.
Lägg dem i en skål, häll över marinaden blandad med
ingefära och vänd försiktigt laxen i marinaden .
LÅT STÅ 5-10 MIN.
KOKA nudlarna enligt beskrivningen.
Förbered grönsakerna .
Ta bort den grova rotstocken på fänkålen.
HETTA upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna.
Lägg i lök, fänkål och paprika .
Woka ett par minuter eller tills grönsakerna är knappt mjuka.
BLANDA ner nudlarna .
LYCKA TILL !
CITRONKYCKLING i LERGRYTA , 3-4 PERS.
HEJSAN !
Det här är kycklingrätten som nästan lagar sig själv
medan man pysslar med annat .
Och nästan den enda kyckling man kan äta skinnet på ,
eftersom det bara blir en läcker fettfattig och knaprig yta.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyckling
1 citron
salt
svartpeppar
oregano
soja
SÅ HÄR GÖR DU :
KRYDDA kycklingen inuti med salt , peppar och oregano.
Pensla fågeln utanpå med soja och lägg den i lergrytan ,
SOM INTE SKA VARA BLÖTLAGD INNAN .
Picka många små hål på citronen och lägg inuti kycklingen.
PÅ med locket och sätt in i KALL UGN .
SÄTT värmen på 200 grader och låt lergrytan stå inne ca 90 min.
NÄR kycklingen är klar ligger den knaprigt gyllenbrun badandes
i fettblandad citronsky, (som det är klokt att avstå ifrån)
GOTT med grönsallad till .
LYCKA TILL !
KYCKLING MARENGO, 4 PORT.
HEJSAN !
KYCKLING MARENGO, är ett gammalt välkänt recept
som lär ha kommit till vid "SLAGET vid MARENGO"
då NAPOLEONS kock gjorde som Kajsa Varg tog vad
han hade . Gott är det i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hel kyckling eller
4 kycklingbröst
1 msk olja
1- 3 krossade vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
200 g champinjoner
dragon, salt, svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort skinnet från kycklingen.
Om Du använder en hel kyckling så dela den i 8 delar.
BRYN kycklingdelarna i oljan i en gryta .
Pudra över mjölet och slå sedan på tomatkrosset och vinet.
KRYDDA med vitlök, dragon, salt och peppar .
LÅT sjuda ca 30 minuter under lock. Blanda ner
champinjonerna så att de får puttra med under de sista min.
SKA enligt traditionen serveras med vitt bröd - fast det
var ju långt innan fibrerna uppfanns .
RIS är också gott till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)