torsdag 28 september 2017
MANDEL- OCH BLÅBÄRS- CHEESECAKE . 10 BITAR .
HEJSAN !
En riktigt somrig cheesecake med mandelbotten
och blåbär .
Kanske är sommaren slut , men vi gör den ändå !
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
1 påse små mandelbiskvier (150 g)
50 g smör, smält
200 g PHILADELPHIAOST ,
1 dl florsocker ,
3 dl vispgrädde ,
2 dl BLÅBÄRSSYLT ,
GARNERING :
blåbär , rostade mandelspån .
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA biskvierna fint i en mortel eller
matberedaren .
Blanda med smöret .
Tryck ut i en tårtform med löstagbar kant
ca 24 cm i diameter.
STÄLL KALLT.
Rör samman ost och florsocker försiktigt .
VISPA grädden och vänd försiktigt ner den
i ostblandningen .
Vänd ner blåbärssylten lite slarvigt och klicka
ner smeten i formen .
STÄLL KALLT ETT PAR TIMMAR .
Lossa tårtan försiktigt .
GARNERA med blåbär och rostade mandelspån .
LYCKA TILL !
FASTERS AMERIKANSKA GÖMMOR 50 ST.
HEJSAN !
DETTA ÄR KAKOR ATT ÄLSKA .
Du kan variera fyllningen och göra dem festligare
med blockchoklad eller glasyr, men smaken är bäst
som den är.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör ,
2 dl farinsocker ,
2 dl strösocker ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 ägg ,
2 dl godis-hack, nötter, mandel, russin, valnötter, fikon
6 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
1 krm salt ,
1 msk kakao ,
GARNERING :
50 g mörk blockchoklad,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR SMÖR, farin- , strö- och vaniljsocker poröst .
Tillsätt ett ägg i taget och rör .
Rör ner 2 dl av nötter, mandlar, russin eller vad
DU tycker om .
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao och arbeta
in i smeten .
KLICKA ut på bakplåtspappersklädda plåtar .
GRÄDDA i 175 grader ca 15 minuter .
Låt svalna på galler .
SMÄLT BLOCKCHOKLADEN och ringla den över
kakorna .
Himla goda .
LYCKA TILL !
FARMORS HAVREKAKOR . 45 ST.
HEJSAN !
De här gammaldags havrekakorna är riktiga höjdare
och lätta att baka .
Jag minns att min farmor, slängde ihop dem på ett nafs .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör ,
5 dl havregryn ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 1/2 dl strösocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT SMÖRET och låt det svalna .
Blanda de torra ingredienserna i en skål .
Rör ner det smälta smöret och låt stå ett
par timmar .
KLICKA ut degen ganska glest på bakplåts-
papper .
GRÄDDA i 175 grader ca 10 minuter .
Visst är det väl gott att ha något litet till kaffet ?
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)