söndag 5 februari 2017
KRYDDTOPPAD KASSLER . 4 PERS,
HEJSAN !
Jag tar ett recept till med Kassler och det här är riktigt, riktigt gott.
Då har jag POTATIS och SQUASHKLYFTOR till .
VARSÅGODA.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler i skivor ,
KRYDDTOPPING :
1 röd paprika,
1 schalottenlök.
2 skivor vitt bröd ,
1 dl finklippt persilja,
2 msk färsk klippt timjan,
1 vitlöksklyfta ,
2 msk smör/margarin,
TILL SERVERING :
Potatis- & Squashklyftor,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA och kärna ur paprikan .
Hacka löken grovt .
Kör detta och resten av ingredienserna till TOPPINGEN
i en matberedare .
PUTSA kasslern och skär i cm- tjocka skivor.
Lägg dem i en smord ugnssäker form .
Fördela TOPPINGEN på kasslern.
GRATINERA mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.
SERVERA med potatis- & squashklyftor.
HÄR ÄR RECEPTET :
6- 8 potatisar ,
1 SQUASH ,
5 msk olivolja,
salt och peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BORSTA potatisen och torka av den.
Skär den i klyftor .
Skär squashen i bitar.
LÄGG potatisen i en plastpåse och häll på oljan .
Knyt ihop påsen och vänd runt så att oljan för-
delar sig runt potatisklyftorna .
Stjälp upp potatisen i en liten långpanna .
STEK potatisen i ugnen ca 15 min .
Rör om då och då .
Ta ut pannan, tillsätt squashen och stek ytterligare
10 - 15 minuter.
Salta, peppra och rör om .
SERVERA till den KRYDDTOPPADE KASSLERN .
LYCKA TILL !
KASSLER MED TÄCKE.... 4 PERS.
HEJSAN !
Gillar Ni kassler ?
Ibland är det gott , som den här rätten .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 skivor formfranska ,
1 tsk timjan eller 3 kvistar färsk,
1 knippe persilja ,
100 g vitlöksost,
1 äggula ,
600 g benfri kassler ,
1 msk ströbröd ,
SÅS :
1½ dl CREME Fraiche,
1 ½ dl färdig Bearnaisesås ,
1 tsk senap,
salt, citronpeppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
KANTSKÄR brödet och smula ner det i en bunke,
tillsätt timjan och den fint hackade persiljan .
Fördela vitlöksosten i blandningen och rör till sist ner
äggulan .
PLACERA kasslern på ett ugnssäkert fat .
Bred kryddblandningen över kasslern och sikta över
ströbrödet så att det bildar ett täcke.
Stek i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Täck eventuellt med folie så att kasslern inte får för
mycket färg .
BLANDA ingredienserna till såsen, smaka av med salt
och citronpeppar .
Skär kasslern i skivor, SERVERA med sås, lite fräscha
grönsaker och ris .
SMAKLIG MÅLTID !
SURDEGSBRÖD 2 ST, med stuns i smaken .
HEJSAN !
Ta genvägen med köpt surdeg på burk.
Efter några timmar kan Du mumsa på smakrikt hembakat.
Med lite vatten i ugnen under gräddningstiden får
brödet en knaprigare skorpa .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk surdeg, 150 g råg-färsk surdeg
25 g jäst,
5 dl vatten ,
1 msk honung,
1 msk olja,
4 dl grahamsmjöl av vårvete,
9-11 dl vetemjöl special ,
2 ½ tsk salt,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKAKA burken och häll surdegen i en degbunke,
helst i en assistenskål (degen bör helst arbetas i maskin)
tillsammans med smulad jäst och vatten.
Rör om tills jästen löst sig .
TILLSÄTT honung, olja och mjölet lite i taget under
bearbetning tills det blir en stabil och inte kletig deg.
Degen ska helst knådas i maskin i ca 10 minuter
eller för hand på bakbordet i ca 15 minuter.
Tillsätt saltet och eventuellt salladsmix
= solrosfrön, pumpafrön, pinjenötter, 50 g tillsammans.
Tillsätt blandningen i slutet av knådningen.
LÄGG degen i en mjölad stor degbunke, strö över mjöl,
jäs under plastfolie i minst 2 timmar .
STJÄLP upp degen försiktigt på mjölat bakbord och
arbeta den så lite som möjligt .
Dela degen i två bitar, med lätt hand formas 2 bröd,
som läggs på plåt .
Strö över mjöl och täck åter med plastfolie , jäs 1 tim.
SÄTT in bröden i 250 - 260 graders ugn och sätt
samtidigt in en form med hett vatten på bottnen av ugnen.
SÄNK GENAST TILL 225 GRADER.
GRÄDDA mitt i ugnen tills bröden fått fin färg efter 30 min.
Låt svalna på galler.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)