måndag 21 november 2016

FRUKT OCH NÖTBRÖD 20-25 BITAR



HEJSAN !

Detta  är  ett  kraftigt  bröd  som  bör  vila 
en  dag  innan  det  ska  ätas .
Men det är smakrikt  och jättegott .

HÄR ÄR RECEPTET :

6 dl filmjölk ,
2 tsk bikarbonat ,
1 tsk salt ,
1 dl sirap ,
4 dl vetemjöl ,
6 dl rågmjöl ,
3 msk hackade hasselnötter ,
3 msk hackade valnötter ,
3 msk torkade aprikoser ,
3 msk russin,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Häll filmjölken i en bunke .
Rör ner bikarbonat, salt och sirap.
RÖR OM.
Blanda ner mjöl, nötter och frukt .
HÄLL degen i en smord  långpanna.
GRÄDDA  längst  ner  i  ugnen  ca  45  minuter .

Bra att göra ,när man har så mycket annat att göra
inför det som komma skall .
Vi har det till  ADVENTS-DOPPA , med smör och ost .

LYCKA  TILL !