torsdag 29 september 2022

OMELETT MED KRÄFTSTUVNING , 4 PORT, (lunch/middag) , mm... !

 


                              HEJSAN !

Nu har jag nog "snöat in" på omeletter , men de är ju så goda

och lätta att göra ,  Så bara denna också  ! 


Jag brukar använda två stekpannor då jag annars har svårt 

att få stora omeletter att bli fina !!

Och ska jag vara ärlig  så blir omeletterna inte  så fina ändå ,

- men smaken sitter där .!


HÄR ÄR RECEPTET :

STUVNING :

6 färska champinjoner

1 silver lök

1 msk smör/margarin

2 dl vispgrädde

salt och peppar

1/2 tsk riven muskot

2 dl kräftstjärtar

1/2 dl hackad dill


OMELETT :

9 ägg

1/2 dl vispgrädde

salt och peppar

smör att steka i


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BÖRJA med stuvningen :   SKIVA champinjonerna och fräs i smör .

2 )  RIV silverlöken och fräs en kort stund i smör utan att det tar färg.

Häll i grädde och låt koka ihop på medelhög värme i 5 - 8 minuter .

Krydda med salt , peppar och muskot .

3) DELA  kräftstjärtarna .  HÄLL gräddstuvningen överchampinjonerna

och tillsätt sedan kräftstjärtar och dill .

Ta av från värmen då kräftstjärtarna lätt blir sega .

4)  DAGS för omeletten :  RÖR ihop ägg och grädde.  Salta å peppra .

5)  SMÄLT smör i en stekpanna och rör ner äggstanningen .

Stek på låg värme så att undersidan inte bränns .

När omeletten är nästan klar lägger DU upp fyllningen på halva omeletten.

Vänd över den andra halvan och stjälp upp på en tallrik .


DU kan också ta Din egen favoritfyllning .


LYCKA TILL !

Tack  !

MORGONDAGENS (LUNCH/ middag) PIZZAOMELETT , 2 port ,

 


                          HEJSAN !


DETTA är en rätt som går fort att göra 

och som kan avnjutas både kall och varm .

- Å, DET BLIR PIZZA IDAG ,  kunde kommentaren vara 

när de båda kom från skolan !

Varsågoda !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 klick smör/margarin

4 ägg

2 msk grädde

1 skivad tomat 

1/2 skivad rödlök

150 g strimlad skinka

200 g skivad mozzarella

oregano

salt, peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

2)  VÄRM en ugnssäker stekpanna på medelhög värme 

och bryn en klick smör .

3)  VISPA äggen lätt och rör i grädde .  Salta och peppra .

Häll i äggsmeten i den varma pannan och lägg över tomaten,

löken, skinkan och sist mozzarellan .

4)  LÅT blandningen stå på plattan tills det börjar bubbla lätt

i kanterna .  Ta då stekpannan från plattan och ställ den  i 

mitten av ugnen .

5)  GRÄDDA i ca 15 minuter tills  stanningen  har stelnat

och ytan fått fin färg .

Toppa med färsk eller torkad oregano .

SERVERA med en god sallad .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !