måndag 26 februari 2024

MINA GODA KOKOSPANNKAKOR , CA 30 ST DAGENS LUNCH !

 


                     HEJSAN  !


SNABBT , LÄTT  OCH  ENKELT !


HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

1/2 dl riven kokos

3 msk strösocker

2  1/2 dl mjölk

1 ägg

ca 2 msk smält smör /margarin 

SERVERING :

lönnsirap

blåbär

ananas,  frusen i bitar 


SÅ ÄR GÖR DU :

1,  BLANDA mjöl , bakpulver, salt, kokos och  socker i en bunke .

Vispa ner mjölk , ägg och smält smör .

2,  GRÄDDA plättar i en plättlagg,  ca 1 msk  smet per pannkaka .

3,  SERVERA  med lönnsirap , blåbär och ananas - bitar .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


PISTASCHKAKOR, RIKTIGT GODA 40 ST . TILL PÅSK !

 


                      HEJSAN !


DESSA kakor gör jag bara till Påsk !

Men såklart kan Du göra dem när Du 

känner för det ,  mm.. himla goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin

1 dl strösocker

1 citron , rivet skal

1 tsk vaniljsocker

1 dl pistaschmandel

5 dl vetemjöl

2 msk hackad pistaschmandel 

UGN :  175 GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  VISPA  rumsvarmt smör och socker gärna med elvisp .

Tillsätt citronskal, vaniljsocker,  finhackade pistaschmandlar 

och arbeta ihop till en deg .

2,   RULLA ut degen till  en längd och dela den i 30 bitar .

Rulla bitarna till små bollar och lägg dem på en plåt med

bakplåtspapper .

Tryck en fördjupning i varje kaka .

Strö över hackad pistaschmandel .

3,  GRÄDDA  mitt i ugnen ca 15 minuter .


LYCKA TILL !

NÖTKAKOR , mm...! HIMLA GODA , 30 ST . TILL PÅSK !

 


                        HEJSAN  !


ETT  MÅSTE,    TILL   PÅSK !


HÄR ÄR RECEPTET :

250 g hasselnötskärnor 

3 dl strösocker

2 ägg

30 hasselnötskärnor

100 g ljus choklad

100 g vit choklad

UGN : 200 GRADER 


SÅ HÄR GÖR DU :
1, MAL NÖTTERNA .

Blanda nötter,  socker och ägg till en jämn smet .

Rulla bollar och lägg dem på en plåt med  

bakplåtspapper .

2,  TRYCK ner en nötkärna mitt i varje kaka .

Grädda i ca 10 minuter .

Låt kakorna kallna .

3,   SMÄLT chokladen var för sig och doppa 

hälften av kakorna i ljus choklad och hälften

i vit choklad.

Låt chokladen stelna .


LYCKA TILL !