onsdag 8 oktober 2014

CHOKLADTOSCA MED KNÄCKIGT SKAL .

Hej igen !

Det här är en syndigt god kaka
för gottegisar !

175 g mörk blockchoklad
175 g smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

TOSCASMET:
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk sirap
2 msk mjölk
1 msk kakao

UGN: 200 GRADER.

Så här gör DU:
SKÅLLA och skala mandeln till Tosca glasyren.
Rosta nötterna i ugnen i 200 grader ca 8 minuter .
Gnugga av skalen .
Hacka hälften av mandeln och nötterna och låt
resten vara hela .
SMÄLT blockchokladen till kakan över vattenbad .
Smält smöret i en kastrull på svag värme .
Tag kastrullen från värmen och tillsätt sockret .
Rör ner äggen ett i sänder .
TILLSÄTT chokladen och sist vaniljsocker blandat
med mjöl och bakpulver .
Rör om och häll smeten i en smord och bröad form
med löstagbar  botten 24 cm i diameter .
GRÄDDA på nedersta falsen i ca 35 minuter .
Gör under tiden Toscaglasyren .
Blanda smör , socker , mjöl , sirap , mjölk och kakao
i en kastrull och sjud blandningen några minuter .
Tillsätt mandel och nötterna.
BRED glasyren över kakan då ca 10 minuter återstår
av gräddningstiden .
Sätt in och grädda färdigt .
Låt kakan svalna .
SERVERA , kakan som den är eller med en klick
kylskåpskall  vispad grädde .

LYCKA TILL och NJUT !