torsdag 7 april 2011

GLASSIGA APELSINER 4 PORT.

Nu är jag inne på DESSERTER.
Kolla här!

Det här är
En vacker liten dessert
som kan stå färdig i frysen
bara att ta fram och dekorera.
LÅT gärna tina lite innan
den sätts på bordet.

4 apelsiner
1/2 liter vaniljglass
1/2 dl daimkulor

DEKOR:
Skivad apelsin
daimkulor

Så här gör DU:
SKÄR toppen av apelsinerna
och gröp ur fruktköttet med
hjälp av en liten vass kniv.
Hacka fruktköttet fint.

LÅT glassen mjukna något och
blanda den med fruktköttet
och daimkulorna.

FYLL skalen med glassblandningen
och ställ apelsinerna i frysen
tills det är dags att servera.

DEKORERA.
Gärna med ett citronmelissblad
eller två.

NJUT detta mumsiga efter maten
eller bara för att det är så gott!

LYCKA TILL!

BACONFYLLD SQUASHPUCK. 4 PORT.

Det här är gott ser DU.
Prova!

300 g squash
140 g tärnat bacon
10 st champinjoner
4 msk majskorn
1 dl creme fraiche
UGN:200 grader.

Så här gör DU:
Skär squashen i 3 cm stora
bitar, gröp med en tsk ut en
liten grop i mitten av varje puck.

FRÄS baconet i en stekpanna,
tillsätt hackade champinjoner,
det urgröpta köttet från squashen
samt majskornen.
Låt allt bli varmt och rör i
creme fraichen.

FÖRDELA fyllningen i de urgröpta
squashpuckarna och värm i ugnen i
ca 10 min så squashen blir lite mjuk.

LYCKA TILL!

FRUKTFYLLD HASTKAKA.

Också en snabb-bakad kaka
kan smaka och se ut som
den finaste tårta.
Den här är fylld med grädde
och fruktmos av banan och
pesika.
Äpplemos är också jättegott
att fylla kakan med.

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
50 g smör
1 litet ägg
FYLLNING:
1banan
1 burk persikor
(400 g)
några droppar citron
1 1/2 - 2 dl vispgrädde

Så här gör DU:
Blanda alla torra ingredienser
i en skål.
Finfördela smöret i blandningen.
Vispa ihop ägg och mjölk
och häll i.
Rör snabbt ihop till en deg.
Platta ut degen med mjölad hand
på smord eller bakpappersklädd
plåt till en rund kaka ca 19 cm i diameter.
Strö över pärlsocker och hackad mandel
och GRÄDDA, i 225 grader ca 10 i 10 min.
FYLLNING:Mosa skalad banan och avrunna
persikor med en gaffel eller kör i mixer.
Det kan gott få vara några små bitar i moset.
Smaksätt med lite citron.
Vispa grädden.
Skär av ett lock på den avsvalnade kakan
och lägg ihop den med fruktmos och vispad
grädde mellan.
Klart att servera.

om DU har denna till PÅSK
kan DU sätta några små marsipan-kycklingar
runt kanten på fatet.
LYCKA TILL !

APRIKOSKAKA.

PÅSK-BAKA,ja då gör jag denna,
mmm...så god.

MÖRDEG:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör
el margarin
1 litet ägg
FYLLNING:
125 g mandelmassa
1 burk aprikoser(420g)
STRÖSSEL:
100 g smör/margarin
100 g socker
100 g vetemjöl

Så här gör DU:
MÖRDEG:
Blanda mjöl och socker.
Finfördela smöret i blandningen,
tillsätt ägget och arbeta ihop
till en smidig deg,som får vila
svalt.
Kavla sedan ut degen och klä en
lätt smord form med löstagbar kant
med degen,diameter ca 24 cm.
Låt degen gå upp en bit på kanten.
FYLLNING:
Skiva mandelmassan tunt med osthyvel
och täck bottnen med denna.
Låt aprikoserna rinna av väl,
dela dem mitt itu och lägg ovanpå.
STRÖSSEL:
Hacka ihop smör,socker och mjöl
till en grynig massa och strö över
aprikoserna.
GRÄDDA:
175 grader tills kakan har fin färg
ca 40 minuter.

APRIKOSKAKAN med sin mandel- och
aprikosfyllning är perfekt till
efterrätt med en klick vaniljglass.

LYCKA TILL!