måndag 5 september 2022

OMELETT MED SPENAT , 1 portion , ( frukost , lunch) .

 


                        HEJSAN  !


IBLAND  känner jag  inte för att äta min  vanliga frukost 

Då  äter jag  den här omeletten , alldeles lagom !

Himla go'   Du känner  Dig  go'  länge !


HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 liten gul lök

1 tsk smör  / margarin ,  att steka i

30 g färsk bladspenat

2 ägg

30 g lufttorkad skinka 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HACKA  löken och stek i smöret .

2)  TILLSÄTT  bladspenaten  och låt den bli mjuk .

3)  VISPA  ihop äggen och häll i stekpannan .

4)  STEK  på  medelvärme och rör lite i botten på

stekpannan hela tiden .

5)   VIK ihop omeletten och servera tillsammans 

med skivor av lufttorkad skinka .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



KYCKLINGLEVER - GRYTA , 4 Portioner, (middag) .

 


                             HEJSAN !


DET här gillar jag , vad tycker Du ?

mm...himla gott !


VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g fryst kycklinglever

smör /margarin/kokosfett att steka i

1/2 purjolök

3 dl vispgrädde

2 msk tomatpure'

1 msk sherry

1/2 tsk mejram

salt och peppar

1 paket bacon

färdig stekta kantareller i såsen 


HÄR ÄR RECEPTET :
1)  TINA levern till hälften och skär den i mindre bitar .

Bryn den i smör / kokosfett /margarin i en stekpanna.

2)   LÄGG i en gryta .  Bryn även purjon i stekpannan 

och lägg sedan i grytan .  Späd med grädden  och  ( lägg gärna i färdigstekta kantareller)

3)   TILLSÄTT  tomatpuren' , sherry och mejram.

Smaka av med salt och peppar .

4)   HACKA  och fräs baconen knaprigt och strö över 

den färdiga  grytan .


SERVERA med kokt ris , blomkål och  bladsallad  .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !

MONAS , LAMMFÄRSBULLAR PÅ SPETT , 4 port, (lunch / middag) .

 


                           HEJSAN !


SJÄLV är jag inte så mycket för lamm,

men MONAS gillar det väldigt mycket

MONAS hade med sig receptet , så vi 

lagade rätten tillsammans !


VARSÅGODA ,

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g lammfärs

(bland-eller nötfärs går också bra)

6 soltorkade marinerade tomater

2 vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

salt, peppar

CITRONTZATZIKI :

2 dl matlagningsyoghurt

1/2 gurka

2 vitlöksklyftor

salt, svartpeppar

1/2 citron


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  HACKA  de soltorkade tomaterna 

och blanda dessa med färs, pressad vitlök,

persilja, salt och peppar .

Forma till runda köttbullar .

Stek i pannan på svag värme .

Trä upp på spett .

2)  SKÄR  gurkan på mitten och gröp ur 

kärnorna, riv resten på rivjärn .

Blanda gurka, yoghurt, pressade vitlöksklyftor,

salt, svartpeppar och saften av den 1/2 citronen .

3)  SERVERA spetten med värmda pitabröd, 

sallad och citrontzatziki .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !