torsdag 23 juni 2011

INGES FAVORITTÅRTA 10-12 BITAR.

Detta är en höjdpunkt kan DU tro.
Gör den,så vet DU vad jag menar.

BOTTEN:
200g kavring
75g smält smör

FYLLNING:
4 gelantinblad
140g matjesill
avrunnen vikt
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
salt o peppar

GARNERING:
10 rädisor
gräslök

Så här gör DU:
Mixa kavringen i matberedare.
Tillsätt smöret.
Tryck ut blandningen i en form
med löstagbar botten,24 cm i diam.
Ställ kallt i 30 minuter.

Blötlägg gelantinbladen i 5 min.
Hacka sill,gräslök och ägg fint.
Blanda med gräddfil och
creme fraiche.
Smaka av med salt o peppar.

Ta upp gelantinbladen,
krama ur vätskan och
smält på svag värme.
Rör ner i smeten och
häll i formen.
Ställ kallt i minst 4 tim.

GARNERA med klyftade rädisor
och gräslök.

HOPPAS ATT DET SMAKAR.
TREVLIG MIDSOMMAR!