onsdag 1 februari 2017

CITRONPUDDING MED BLÅBÄRSSÅS , 6 PORT.




            HEJSAN !

Ljummen  pudding  med  smak  av  hemgjord
LEMON CURD.
OBS !  Smöret måste vara  rumsvarmt, annars
blir det svårt att vispa .  - Jättegott kan jag lova.

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
30 g smör, rumsvarmt
2 ägg ,
½ dl + ½ dl strösocker
½ dl färskpressad  citronjuice(1 citron)
1 msk vetemjöl,
1 dl mjölk ,

BLÅBÄRSSÅS :
1½ dl blåbär,
1 msk vatten ,
2 msk strösocker,
1 tsk vaniljsocker,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  120  grader.
Lägg  smöret  i  en  skål  .
DELA  äggulor  och  vitor  i  separata  skålar.
VISPA  smöret  och  ½  dl  socker.
TILLSÄTT  citronjuice,  äggulor  och  mjöl .
Tillsätt  mjölken i  omgångar .
Smeten kan  se  lite  skuren  ut,  men  den  smälter 
ihop  i  ugnen .
VISPA  äggvitorna  styva  med  ½  dl  socker,
vänd  ner  i  citronkrämen  med  en  slickepott.
FÖRDELA  smeten  i  små  ugnssäkra  formar .
Grädda  mitt  i  ugnen  ca  30  minuter,
(puddingarna ska vara krämiga inuti).
BLÅBÄRSSÅS :
Sjud  alla  ingredienser  i  en  kastrull  tills
blåbären  mjuknat ,  3 - 5 min.
Låt svalna något .
SERVERA ,  citronpuddingen  ljummen  med  blåbärssåsen
om  Du  vill kan Du  Garnera med lite citronskal- strimlor.

LYCKA  TILL !

PASTASALLAD MED FETAOSTMOUSSE 4-5 PORT.




              HEJSAN !

Detta  är  en  riktigt  SMAKRIK  SALLAD,  och
extra  hungriga  kan  lägga  till  lite  parmaskinka.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
280 g pasta, t ex CELLENTANI  eller  STROZZAPRETI,
4 STORA tomater ,
1 förpackning  kokta  gröna linser(380g)
1½ msk + ½ msk olivolja ,
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk flytande honung ,
2 tsk harissa ,
eller  4 tsk SAMBAL OELEK,
½ tsk salt + 2 krm nymalen svartpeppar,
1 dl basilika hackad,
1 dl mynta, hackad

FETAOSTMOUSSE :
150 g  fetaost,
1 ½ dl matyoghurt,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  pastan enligt anvisning på paketet .
SKÖLJ  och  tärna  tomaterna .
Häll  av och  skölj  linserna  i  kallt  vatten.
Blanda  tomater  och  linser  i  en  stor  skål.
BLANDA 1½  msk olja , vitlök, honung, harissa,
salt  och  peppar  till  en  dressing.
Häll  den  över  tomater  och  linser.
FETAOSTMOUSSE :
Mosa  osten och  blanda  med  yoghurten.
TILLSÄTT  pastan  till  tomat- och linsblandningen .
Plocka  bladen  från  basilikan  och  myntan ,
strimla  och  tillsätt  dem , ringla  över  ½ msk olja.

SERVERA :  Den  ljumma  salladen  med  fetaostmoussen .

SMAKLIG MÅLTID,   LYCKA TILL !