HEJSAN !
SAFTIG, SÖT OCH SITRUSSYRLIG !
Den här kakan gillade våran Mamma
Mamma sken alltid upp, när hon såg att
jag hade bakat den .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GLASYR :
3 dl florsocker
2 msk pressad apelsin
50 g syltat apelsinskal
UGN : 175 Grader
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen
i en form med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter .
Pensla papper och kant med smör och bröa formen .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Vänd ner mjöl, bakpulver och smör och rör varsamt
till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen tills den är
genomgräddad och ytan har fått fin färg, 30-40 min .
LÅT KAKAN svalna lite.
Stjälp upp den på galler och låt kallna under bakduk .
Dra av pappret och placera kakan på serveringsfatet ,
eller förpacka lufttätt om kakan ska frysas in .
GLASYR :
Blanda florsocker och saft till en slät glasyr .
BRED glasyren på kakan och strö på de syltade apelsinskalen .
LÅT STELNA .
LYCKA TILL !