måndag 19 april 2021

TIPS ! GLASSIG FRUKTDRINK .1 PORT.


TIPS !

                                        HESAN !

mmm...så  gott !
MIXA  1/2  dl  frysta  hallon  och  1/2 dl  fryst  mango
med  1 1/2  dl  lätt  vaniljyoghurt .
HÄLL   upp  på  glas  och  servera  med  sugrör .

TACK !

MAMMAS FAVORIT, 12 BITAR.




                                        HEJSAN  !

SAFTIG,  SÖT  OCH  SITRUSSYRLIG !
Den  här  kakan  gillade  våran  Mamma 
Mamma  sken  alltid  upp, när  hon såg  att 
jag hade  bakat den .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g  smör/margarin
3  ägg
2 1/2  dl  strösocker
2 1/2  dl  vetemjöl
1  tsk  bakpulver

GLASYR :
3  dl  florsocker
2  msk  pressad  apelsin
50  g  syltat  apelsinskal
UGN :  175  Grader

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  och  låt  det  svalna .
Spänn  fast  ett  bakplåtspapper  över  bottnen 
i  en  form  med  löstagbar  kant ,  ca  24  cm i  diameter .
Pensla  papper  och  kant  med  smör  och  bröa  formen .
VISPA  ägg  och  socker  vitt  och  pösigt .
Vänd  ner  mjöl,  bakpulver  och  smör  och  rör  varsamt
till  en  jämn  smet .
Häll  smeten  i  formen  .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen  tills  den  är
genomgräddad  och  ytan  har  fått  fin  färg,  30-40 min .
LÅT  KAKAN  svalna  lite.
Stjälp  upp  den  på  galler  och  låt  kallna  under  bakduk .
Dra  av  pappret  och  placera  kakan  på  serveringsfatet ,
eller  förpacka  lufttätt  om  kakan  ska  frysas  in .
GLASYR  :
Blanda  florsocker  och  saft  till  en  slät  glasyr .
BRED  glasyren  på  kakan  och  strö  på  de  syltade apelsinskalen .
LÅT STELNA .

LYCKA  TILL !


FRUKOST- TIPS !





         
                           HEJSAN  !

SMÖRGÅS & MANGODRINK 

TOPPA  2 skivor (40 g)  rågbröd  med 
40 g  kokt  skinka 
2 skivor  paprika  och 
rikligt  med  klippt  krasse.
MIXA  4  dl  färskpressad  apelsinjuice
med  100 g  tärnad  
fryst eller  färsk   mango .

SMAKLIG MÅLTID !