lördag 28 oktober 2017
QUINOA OCH SÖTPOTATISBIFFAR MED TOMATDRESSING 4 PORT.
HEJSAN !
HOPPAS ATT DETTA SMAKAR !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl svart QUINOA ,
2 dl hirs ,
1 liten sötpotatis ,
3 ägg ,
salt ,
svartpeppar,
1 msk FIBERHUSK ,
1 vitlöksklyfta ,
TOMATDRESSING :
4 tomater ,
1 msk olivolja ,
1 msk rödvinsvinäger ,
1 tsk flytande honung ,
TILLBEHÖR :
Sallad med rucola ,
och rödlök ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOA och hirs i olika kastruller
enligt anvisningarna på paketet .
Häll av vattnet och lägg i en skål .
SKALA och skär sötpotatis i bitar och koka
ca 10 minuter eller tills den är mjuk i lätt-
saltat vatten .
HÄLL av vattnet och mixa sötpotatisen i en
matberedare eller med en stavmixer .
Blanda med QUINOA och hirs .
Tillsätt ägg, salt, FIBERHUSK och pressa ner
en vitlöksklyfta .
FORMA smeten till biffar och stek i lite olja
3 - 4 minuter per sida .
GÖR dressingen genom att dela tomater och ta
bort kärnhuset .
Lägg tomaterna i en matberedare och mixa
tillsammans med olja, vinäger och honung .
SERVERA , biffarna med tomatdressingen, rucola
skivade tomater och rödlök .
LYCKA TILL !
KRÄMIG KYCKLINGSALLAD 4 PORT.
HEJSAN !
DET HÄR ÄR GOTT OCH FRÄSCHT !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 salladshuvud ,
50 g rucolasallad ,
1 grillad kyckling ,
3 msk lättmajonnäs eller
vanlig majonnäs,
0 , 5 dl äppeljuice ,
salt ,
svartpeppar ,
0,5 dl strimlad purjolök ,
2 äpplen ,
4 apelsinskivor ,
lite NIGELLAFRÖN ,
eller svarta sesamfrön till dekoration.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA och fördela sallad på ett uppläggningsfat.
BENA ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs,
äppeljuice, salt och svartpeppar .
SKÄR det ena äpplet i mindre bitar och blanda ner
i kycklingröran och det andra skärs i skivor .
LÄGG kycklingröran på salladen och fördela äppel-
skivor över .
DEKORERA med apelsinskivor runt om .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)