HEJSAN !
Efter att ha provat pumpa blev vi lite sålda på det .
Så nu har jag lagt Pumpa i brödet ?
Vi får väl se vad det blir ! ?
VARSÅGODA
* Pumpan i degen ger både god smak
och ett saftigt gott bröd *
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g pumpa ( ger ca 1 dl pumpa pure')
10 g jäst
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 dl filmjölk
1 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA Pumpan och skär den i småbitar .
Koka pumpan i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Slå av vattnet och mixa pumpan till en pure' .
2) SMULA ner jästen i en bunke och tillsätt
vatten, pumpa - pure' , rapsolja , filmjölk, salt
och det mesta av vetemjölet .
Arbeta degen smidig i en köksmaskin i 5 minuter.
Eller för hand i 10 minuter .
Låt degen jäsa i kylskåp i minst 4 timmar, eller
över natten .
3) TA UPP degen på mjölat bakbord och kavla
ut den till en platta , ca 2 cm tjock .
4) SKÄR degplattan i bitar , 4 x 4 cm .
Lägg över bröden på en bakpappersklädd plåt .
Låt dem jäsa i 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
5) GRÄDDA bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter .
LYCKA TILL !