onsdag 18 maj 2022

MINA, LJUSA FRALLOR , 6 FRALLOR .

 


                                                      HEJSAN !


LJUVLIGA  till Söndagsfrukosten eller som Kuvertbröd .

Himla goda ...mm...!

Ibland längtar jag efter dessa godingar !


HÄR ÄR RECEPTET :

30 g smör /margarin

3 ägg

1 dl vispgrädde

1 dl riven, fet ost gärna lagrad

2 dl mandelmjöl

3 msk kokosnötsmjöl

3 msk fiber -husk 

1/2 dl pofiber

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

svart vallmofrö att strö över


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 190 grader .

Smält smöret . 

Vispa äggen till en fluffig smet i en bunke ,

ca 3 min med elvisp .

Tillsätt smör samt grädde och rör om väl .

Blanda ner osten .

RÖR ihop de torra ingredienserna och 

blanda ner dem i smeten .

Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter .

FORMA  6 bullar och lägg dem på plåt med

bakplåtspapper .

Strö över svarta vallmofrön och grädda i ugnen

tills bullarna har fått fin färg ca 20 minuter .

LÅT svalna på galler utan bakduk .


LYCKA  TILL !






VÅRENS GODA HALLONBULLAR , CA 16 STORA BULLAR .

 


                                                HEJSAN !


Hela köket fylls av doften - nybakat vetebröd .

 Njut av bullarna tillsammans  med ett glas mjölk 

eller 1 kopp kaffe .   mm....!

UNDERBART GODA BULLAR !


HÄR ÄR RECEPTET :

5 dl mjölk

50 g jäst -knappt

1 1/2 dl strösocker

14 dl vetemjöl

2 tsk nystött kardemumma 

1/2 tsk salt

150 g rumsvarmt smör /margarin

FYLLNING :

1 1/2 dl hallonsylt

1 1/2 dl kokosflingor

1 ägg till pensling

pärlsocker till dekor 


SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke, häll över mjölken

(ljummen om Du vill att degen ska jäsa fort, annars kall )

och rör tills jästen lösts upp .

BLANDA de torra ingredienserna och häll allt i degbunken .

Klicka även ner det mjuka smöret .

Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 

i köksassistent eller för hand , 5- 10 minuter .

Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter .

KAVLA  ut degen till en stor rektangel .

BRED på hallonsylten och strö över kokosflingorna .

Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i ca 16 bitar .

SÄTT ugnen på 200 grader .

Placera bullarna med lite mellanrum i en smord ugnsform 

ca  25 x 30 centimeter .

Låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter.

PENSLA  bullarna med lite uppvispat ägg och strö över 

pärlsocker .

GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20 - 25 min.


LYCKA TILL !