måndag 14 november 2016
MOBACKAS KAFFEKAKA .
HEJSAN !
Många läckra bakverk, och annan god mat för resten,
har kommit till genom så kallade missöden .
Som den här läckerheten till exempel .
Det skulle bli en chokladkaka av fransk typ, men när
kakan stod i ugnen, hade man glömt chokladen, som
skulle varit i smeten !
Den fick gräddas färdig och ut kom en härligt saftig,
lite kompakt kaka (inget bakpulver i kakan ), med
finaste kaffesmak .
Och ännu godare blev den när den bortglömda
chokladen i stället ringlades över den kalla kakan.
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör /margarin,
1 msk snabbkaffepulver ,
2 dl socker ,
3 ägg ,
100 g nötkärnor ,
3/4 dl vetemjöl ,
GLASYR :
ca 100 g mörk blockchoklad.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull, rör ner kaffet, sockret
och äggulorna en i taget .
HACKA nötterna grovt.
Tillsätt nötter, mjöl och vänd sist ner de till hårt skum
STEK I MIKRO 4 PERSONER.
HEJSAN !
Om Du använder vanlig ugn ska Du steka "steken"
i 175 grader ca 50 min, eller tills köttermometern
visar 70 grader.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g blandfärs ,
1 /2 dl vetemjöl ,
1 ägg ,
1 dl vatten ,
1 msk vardera av curry, ingefära, soja ,
1 tsk salt ,
1 liten burk ananasringar ,
ANANASSÅS :
2 dl vatten ,
1/2 buljongtärning ,
2 msk vetemjöl,
1/2 dl mellangrädde,
1 dl ananasspad
1/2 tsk av vardera curry och ingefära .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetemjöl, ägg och vatten med
curry, ingefära och soja .
Tillsätt färsen och salt , blanda väl.
Lägg färsen i mikro eller i ugnsform
DELA ananasringarna på mitten och stick
ner dem i " steken ".
Spara några till såsen .
PENSLA steken med soja och ställ in i
mikron på högsta effekt i ca 15 minuter .
GÖR SÅSEN :
KOKA upp vatten i en kastrull tillsammans
med buljongtärningen .
Blanda mjölet med grädden och ananasspadet
till redning .
Vispa ner redningen i buljongen och låt koka ca 3 min.
KRYDDA såsen och lägg i ananasskivor skurna i
småbitar .
SERVERA steken med såsen, ris och gärna en vitkålssallad .
mm...gott kan Ni tro !
LYCKA TILL !
TORSDAGSPANNA 4 PERS.
HEJSAN !
Istället för ärtsoppa på torsdagar, prova att göra den här .
Plättar eller pannkaka kan Du ha efter ändå !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g skinka ,
4 stora potatisar ,
2 dl grovriven smakrik ost ,
salt och peppar ,
2 ägg ,
2 dl mjölk ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR skinkan i strimlor och bred ut dem
i en låg, ugnssäker form .
Grov-riv potatisen och blanda den med ost, salt och peppar.
BRED blandningen i ett tunt lager ovanpå skink-
strimlorna .
Vispa samman ägg och mjölk och slå blandningen-
över ingredienserna i formen .
GRÄDDA i 175 grader under 30- 40 minuter
eller tills kakan fått fin färg och potatisen är mjuk.
SERVERA med en stor skål med blandad sallad med tomat.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)