torsdag 8 oktober 2015

FRASIG RÄKRÄTT 4 PERSONER.

HEJSAN! Var på en bjudning härom veckan och blev serverad denna kulinariska höjdare. Perfekt bjudmat eftersom mycket kan förberedas. HÄR ÄR RECEPTET: 1 ST FORMFRANSKA, (HELST MED RAKA,HÖGA KANTER-SIDOR) 3 MSK BORDS-SMÖR 2 MSK HACKAD DILL RIVET SKAL AV 1/2 APELSIN 1 LITEN PRESSAD VITLÖKSKLYFTA 1 KG STORA FINA RÄKOR MED SKAL 1 DL SMÅ FRYSTA ÄRTER 3 MSK MAJONNÄS SERVERING: SALLAT, GURKA, CITRON SÅ HÄR GÖR DU: SKÄR LOCK AV BRÖDET OCH GRÖP UR 3/4 AV INNEHÅLLET. BLANDA BORDS- SMÖRET MED DILL, RIVET APELSINSKAL, OCH PRESSAD VITLÖK. BRED BLANDNINGEN PÅ INSIDAN AV BRÖDET OCH PÅ INSIDAN AV LOCKET. SKALA RÄKORNA OCH BLANDA DEM MED ÄRTER OCH MAJONNÄS I EN SKÅL. FYLL RÄKBLANDNINGEN I BRÖDET OCH SÄTT PÅ LOCKET. SVEP IN ALLTSAMMANS I ALUMINIUMFOLIE. VÄRM PAKETET I UGNEN I 250 GRADER I 20 MIN. MAN KAN FÖRBEREDA SÅ LÅNGT ATT SMÖRBLANDNINGEN OCH RÄKFYLLNINGEN STÅR KLARA I KYLSKÅPET OCH BRÖDET FÖRVARAS URGRÖPT I PLASTPÅSE. ALL LYCKA TILL!