torsdag 8 oktober 2015
FRASIG RÄKRÄTT 4 PERSONER.
HEJSAN!
Var på en bjudning härom veckan och blev serverad denna
kulinariska höjdare. Perfekt bjudmat eftersom mycket kan förberedas.
HÄR ÄR RECEPTET:
1 ST FORMFRANSKA, (HELST MED RAKA,HÖGA KANTER-SIDOR)
3 MSK BORDS-SMÖR
2 MSK HACKAD DILL
RIVET SKAL AV 1/2 APELSIN
1 LITEN PRESSAD VITLÖKSKLYFTA
1 KG STORA FINA RÄKOR MED SKAL
1 DL SMÅ FRYSTA ÄRTER
3 MSK MAJONNÄS
SERVERING:
SALLAT, GURKA, CITRON
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR LOCK AV BRÖDET OCH GRÖP UR 3/4 AV INNEHÅLLET.
BLANDA BORDS- SMÖRET MED DILL, RIVET APELSINSKAL, OCH PRESSAD VITLÖK.
BRED BLANDNINGEN PÅ INSIDAN AV BRÖDET OCH PÅ INSIDAN AV LOCKET.
SKALA RÄKORNA OCH BLANDA DEM MED ÄRTER OCH MAJONNÄS I EN SKÅL.
FYLL RÄKBLANDNINGEN I BRÖDET OCH SÄTT PÅ LOCKET.
SVEP IN ALLTSAMMANS I ALUMINIUMFOLIE.
VÄRM PAKETET I UGNEN I 250 GRADER I 20 MIN.
MAN KAN FÖRBEREDA SÅ LÅNGT ATT SMÖRBLANDNINGEN OCH RÄKFYLLNINGEN STÅR
KLARA I KYLSKÅPET OCH BRÖDET FÖRVARAS URGRÖPT I PLASTPÅSE.
ALL LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)