onsdag 17 februari 2016

TACOFISK 6 PORT .

HEJSAN! Nu är det middagsdags ! Detta brukar barnen gilla... prova ! UGN:225 GRADER, och 25 minuter . HÄR ÄR RECEPTET : 800 G FRYST TORSK ELLER SEJ , 2 MSK PRESSAD CITRONSAFT , 1 TSK SALT , 3 DL GRÄDDE , 1 1/2 DL CREME FRAICHE , 1 PÅSE TACOKRYDDA , 2 DL LAGRAD RIVEN OST , TILL SERVERING NACOCHIPS , SALLAD . SÅ HÄR GÖR DU : LÅT fisken tina något. SKÄR fisken i skivor , ca 2 cm tjocka . LÄGG fisken i en ugnsform . HÄLL över citronsaften och salta . VISPA grädden och blanda med CREME FRAICHE och Tacokrydda . BRED ut såsen över fisken och strö över den rivna osten. STÄLL in i mitten av ugnen ca 20 minuter . SERVERA med NACHOCHIPS och sallad . RECEPTET KOMMER FRÅN YLVAS KÖK . SÅ HIMLA GOTT , TACK ! LYCKA TILL NI OCKSÅ !

KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.

HEJSAN ! mmm... smaka på denna ! 250 G MJÖLKCHOKLAD , 200 G SMÖR , 2 DL RÅSTRÖSOCKER , 3 ÄGG , 2 1/2 DL VETEMJÖL , 75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER , (gärna rostade), GARNERING & SERVERING : CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen . LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning . RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter . GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT stelna och bjud med vispad grädde och blåbär. (om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !