onsdag 17 februari 2016
TACOFISK 6 PORT .
HEJSAN!
Nu är det middagsdags !
Detta brukar barnen gilla... prova !
UGN:225 GRADER, och 25 minuter .
HÄR ÄR RECEPTET :
800 G FRYST TORSK ELLER SEJ ,
2 MSK PRESSAD CITRONSAFT ,
1 TSK SALT ,
3 DL GRÄDDE ,
1 1/2 DL CREME FRAICHE ,
1 PÅSE TACOKRYDDA ,
2 DL LAGRAD RIVEN OST ,
TILL SERVERING NACOCHIPS , SALLAD .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT fisken tina något. SKÄR fisken i skivor , ca
2 cm tjocka . LÄGG fisken i en ugnsform . HÄLL
över citronsaften och salta .
VISPA grädden och blanda med CREME FRAICHE och Tacokrydda .
BRED ut såsen över fisken och strö över den rivna osten.
STÄLL in i mitten av ugnen ca 20 minuter .
SERVERA med NACHOCHIPS och sallad .
RECEPTET KOMMER FRÅN YLVAS KÖK .
SÅ HIMLA GOTT , TACK ! LYCKA TILL NI OCKSÅ !
KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.
HEJSAN !
mmm... smaka på denna !
250 G MJÖLKCHOKLAD ,
200 G SMÖR ,
2 DL RÅSTRÖSOCKER ,
3 ÄGG ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER ,
(gärna rostade),
GARNERING & SERVERING :
CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen .
LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning .
RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten
i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT
stelna och bjud med vispad grädde och blåbär.
(om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs
inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)