söndag 11 december 2016

CAFE' BRASIL . 1 STOR KOPP.


   HEJSAN !

 Det här var gott - när det är kallt ute .

 HÄR ÄR RECEPTET :

 1 dl STARKT hett  kaffe,
 1 dl mjölk,
 1 msk kakao,
 1 - 2 tsk råsocker,
 1 krm vaniljsocker,
 GARNERING:
 marshmallows,
 kakao.

 SÅ HÄR GÖR DU :

 BLANDA samman kakaon, råsockret och
vaniljsockret och vispa ner blandningen
i mjölken.
Värm därefter upp blandningen.
HÄLL kaffet och mjölkblandningen
i en STOR kopp .
Lägg ner några marshmallows i koppen
och strö över lite kakao .
 AVNJUT   GENAST  .

                       GOD - JUL !

MANDEL- MOCCAMUFFINS , 16 ST.



HEJSAN !

Riktiga  Godingar !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

150 g mandelmassa,
100 g smör /margarin,
1/2 dl socker,
2 ägg,
1 1/2 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
1/2 dl kallt STARKT kaffe,

GARNERING :
50 g mörk blockchoklad .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen på 200 grader.
RIV mandelmassan i en bunke
och tillsätt matfettet och sockret.
Rör massan vit och porös.
TILLSÄTT äggen ett i taget och
rör smeten slät mellan varje.
Sikta ner vetemjölet och bakpulvret
i smeten.
Tillsätt sist kaffet och rör varsamt
smeten slät.
SKEDA upp smeten i muffinsformar
så att de blir fyllda till 3/4 .
GRÄDDA  muffinsen i  mitten av ugnen
i 12 - 14 minuter.
SMÄLT  blockchokladen i varmt vatten-
bad  eller i mikrovågsugnen.
Bre lite choklad på varje muffins och
ställ dem därefter att stelna .

                     GOD - JUL !














































































     





   

PLUMKAKA .



  HEJSAN !

Också en JUL-KAKA !
Som jag blev bjuden på hos en god vän !
Jag gillar den ,  vad tycker DU ?

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin,
250 g socker,
4 ägg,
250 g mjöl,
1 tsk bakpulver,
50 g mandel, grovt hackad,
100 g russin,
3 msk madeira,                          
35 g pomeransskal,
50 g SUKAT,
50 g mörk choklad,

SÅ HÄR GÖR DU :

LÅT  russinen dra i Madeira över natten.
Rör socker och smör vitt och pösigt,
rör ner äggen ett åt gången.
TA ifrån  lite  mjöl  och  blanda det med
frukterna  .
RESTEN av mjölet  blandas med bakpulver
och rörs ner i degen.
TILL sist  rörs de  mjölade  frukterna ner
i degen  och  smeten  klickas i en välsmord
och bröad form .
SÄTT  kakan  i KALL  ugn , när temperaturen
når  160  grader ,  ska kakan  stå inne  ytterligare
1 1/2 timme.

GOD  -  JUL !