fredag 16 februari 2024

mm...! SÅ HIMLA GOD ! CHOKLAD - BUDAPEST-STUBBE MED JORDGUBBAR . 8 - 10 bitar .

 


                    HEJSAN ! 


HASSELNÖTSMJÖL går att  köpa färdigt ,

men DU kan också mala nötterna i mandelkvarn .


HÄR  ÄR  RECEPTET :

6 äggvitor

3 dl strösocker

100 g hasselnötsmjöl

1 dl vetemjöl

1 msk kakao

ca 50 g mandelspån

FYLLNING :
ca 3 dl vispgrädde

150 - 200 g jordgubbar

GARNERING :

1 1/2 dl vispgrädde

ca 100 g jordgubbar

florsocker

UGN : 175 GRADER.


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  VISPA äggvitorna till ett fast skum.

Tillsätt sockret lite efter hand under vispning,

fortsätt vispa tills smeten blir glansig och fast.

2,  BLANDA hasselnötsmjöl , vetemjöl och 

siktad kakao .

Vänd försiktigt ner det i äggvitesmeten .

Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.

Strö över mandelspån .

3,  GRÄDDA i mitten av ugnen ca 20 minuter .

Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper .

Låt svalna under långpannan .

Dra loss pappret som tårtan gräddats på .

4,  FYLLNING :
VISPA grädden och bred på den .

Strö på skivade eller hackade jordgubbar .

RULLA samman från långsidan med hjälp

från papperet.

5,  GARNERING :
VISPA grädden och spritsa på den på längden .

Garnera med delade jordgubbar .

Pudra över lite florsocker .


ALL LYCKA TILL !