HEJSAN !
HASSELNÖTSMJÖL går att köpa färdigt ,
men DU kan också mala nötterna i mandelkvarn .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g hasselnötsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
ca 50 g mandelspån
FYLLNING :
ca 3 dl vispgrädde
150 - 200 g jordgubbar
GARNERING :
1 1/2 dl vispgrädde
ca 100 g jordgubbar
florsocker
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
1, VISPA äggvitorna till ett fast skum.
Tillsätt sockret lite efter hand under vispning,
fortsätt vispa tills smeten blir glansig och fast.
2, BLANDA hasselnötsmjöl , vetemjöl och
siktad kakao .
Vänd försiktigt ner det i äggvitesmeten .
Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över mandelspån .
3, GRÄDDA i mitten av ugnen ca 20 minuter .
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper .
Låt svalna under långpannan .
Dra loss pappret som tårtan gräddats på .
4, FYLLNING :
VISPA grädden och bred på den .
Strö på skivade eller hackade jordgubbar .
RULLA samman från långsidan med hjälp
från papperet.
5, GARNERING :
VISPA grädden och spritsa på den på längden .
Garnera med delade jordgubbar .
Pudra över lite florsocker .
ALL LYCKA TILL !