onsdag 28 november 2012

GRYTA MED QUORN OCH KOKOS 4-5 PERS.

Denna gryta är jättegod, särskilt när det är kallt ute
och man kommer in i värmen.

1 paket quorn  i  bitar
2 msk jordnötsolja
8-10 champinjoner
1 bit citrongräs,ca 10 cm
en aning chilipeppar
2-3 tsk riven ingefära
ca 3 dl  grönsaksbuljong
tärning -eller fond
1 burk kokosmjölk
ca 1 1/2 liter tärnade blandade
grönsaker, t ex zucchini,broccoli,
salladslök, gröna bönor och sockerärter
pressad lime
salt å peppar

Så här gör DU:
TINA  quornbitarna.
Skär champinjonerna i fyra "klyftor"
och fräs dem i oljan med quornbitarna.
Strimla citrongräset och lägg i tillsammans
med lite chilipeppar och ingefäran.
Späd med buljongen och kokosmjölken
och låt allt koka upp.
LÄGG i alla grönsaker utom sockerärterna.
Smaksätt med pressad lime.
Låt grytan puttra 6-7 min. och tillsätt
sockerärterna när någon minut återstår.
Smaka av med lite salt och peppar.

Färsk koriander eller slät persilja
ger extra god smak åt grytan.
DU kan gärna servera ett stort lantbröd till.
mmmm....gott  å mysigt!
HOPPAS ATT DET SMAKAR!