torsdag 8 mars 2018

PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.



                    HEJSAN !

Här  blir  det  ett  extra  plus  för  de  vackra  färgerna
i  denna  rätt !
Dessutom  mmm..... så  himla  god !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  LAXFILE'
salt och peppar ,
1  dl  pesto ,
500  g  rödbetor ,
100  g  krämig  färskost ,
t ex  PHILADELPHIA,
100 g  fetaost ,
2  dl rucolasallad ,
2  msk  vitvinsvinäger ,
3  msk  olivolja ,
UGN :  175  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÖRJA  med  att  skrubba  rödbetorna .
Koka  dem  mjuka  men  se  till  att  de
har  lite  tuggmotstånd  kvar .
Låt  dem  svalna  lite .
Skala  och  skär  dem  i  klyftor .
LÄGG  laxbitarna  i  en  ugnssäker  form .
Salta ,  peppra  och  bred  på  pesto  i  ett 
jämt  lager .
Tillaga  laxen  mitt  i  ugnen  ca  15  min.
MIXA  med  stavmixer  färskost  och  feta-
ost  till  en  luftig  kräm .
Vänd  samman  rödbetor,  rucolasallad , 
vitvinsvinäger  och  olivolja .

SERVERA  den  luftiga  krämen  till  .

LYCKA  TILL !

MIN, SKALDJURSSÅS TILL PASTA 2 port.



                    HEJSAN !

Denna  är  riktigt  god ,  smaka  själva !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125  g  torr  pasta  eller  motsvarande
mängd  färsk
2  dl  färdig  skaldjurssoppa ,(KELDA)
ca  150  g  räkor  och  kräftstjärtar ,
2  msk  hackad  dill ,
TILLBEHÖR :
grönsallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  pastan  enligt  anvisning  på 
förpackningen .
VÄRM  soppan  .
Lägg  i  skaldjur  och  dill .
Nu är det klart !

SMAKLIG  MÅLTID
          och
LYCKA  TILL !


FETA- & AVOKADOKRÄM PÅ SALLADSKRUSTAD 8 ST .



                    HEJSAN !

Perfekt  som  förrätt  eller  buffen .
Du  väljer  själv  om  Du  vill  spritsa  krämen
på  små  fina  salladsblad  eller  i  frasiga 
krustader .
mm.... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  mogen  avokado ,
100 g fetaost ,
1  dl  CREME Fraiche ,
1  msk  pressad  citron ,+
1  tsk  rivet  citronskal ,
1  tsk  flytande  honung ,
1/2  krm  cayennepeppar ,
8  små  salladsblad ,  eller
8  små  krustader ,
8 - 10  rostade  hackade  mandlar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
MIXA  avokado,  fetaost  och  CREME Fraiche
slätt  med  stavmixer .
Smaksätt  med  citronskal  och  - saft,  honung
och  chili .
FYLL  en  spritspåse  och  spritsa  krämen  i  sallads-
bladen  eller  i  krustaderna .

GARNERA   med  mandel .

LYCKA  TILL !