torsdag 8 mars 2018
PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Här blir det ett extra plus för de vackra färgerna
i denna rätt !
Dessutom mmm..... så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE'
salt och peppar ,
1 dl pesto ,
500 g rödbetor ,
100 g krämig färskost ,
t ex PHILADELPHIA,
100 g fetaost ,
2 dl rucolasallad ,
2 msk vitvinsvinäger ,
3 msk olivolja ,
UGN : 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skrubba rödbetorna .
Koka dem mjuka men se till att de
har lite tuggmotstånd kvar .
Låt dem svalna lite .
Skala och skär dem i klyftor .
LÄGG laxbitarna i en ugnssäker form .
Salta , peppra och bred på pesto i ett
jämt lager .
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.
MIXA med stavmixer färskost och feta-
ost till en luftig kräm .
Vänd samman rödbetor, rucolasallad ,
vitvinsvinäger och olivolja .
SERVERA den luftiga krämen till .
LYCKA TILL !
MIN, SKALDJURSSÅS TILL PASTA 2 port.
HEJSAN !
Denna är riktigt god , smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g torr pasta eller motsvarande
mängd färsk
2 dl färdig skaldjurssoppa ,(KELDA)
ca 150 g räkor och kräftstjärtar ,
2 msk hackad dill ,
TILLBEHÖR :
grönsallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
VÄRM soppan .
Lägg i skaldjur och dill .
Nu är det klart !
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
FETA- & AVOKADOKRÄM PÅ SALLADSKRUSTAD 8 ST .
HEJSAN !
Perfekt som förrätt eller buffen .
Du väljer själv om Du vill spritsa krämen
på små fina salladsblad eller i frasiga
krustader .
mm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 mogen avokado ,
100 g fetaost ,
1 dl CREME Fraiche ,
1 msk pressad citron ,+
1 tsk rivet citronskal ,
1 tsk flytande honung ,
1/2 krm cayennepeppar ,
8 små salladsblad , eller
8 små krustader ,
8 - 10 rostade hackade mandlar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA avokado, fetaost och CREME Fraiche
slätt med stavmixer .
Smaksätt med citronskal och - saft, honung
och chili .
FYLL en spritspåse och spritsa krämen i sallads-
bladen eller i krustaderna .
GARNERA med mandel .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)