måndag 9 april 2012

PERSILJEGURKA. 10 PORT.

Åååå,detta är ett barndomsminne för mej.
Gurkan serverades till skinkstek eller
något annat kött.
mmmm...så himla gott!

Prova DU också.
1 Medelstor färsk gurka
ca 500 g.

LAG:
3/4 dl ättiksprit 2 1/2 dl vatten
3/4 dl socker
1 krm vitpeppar
1 dl finklippt persilja.

Så här gör DU:
Skär gurkan i tunna skivor.
Blanda ättikspriten med vattnet,
sockret och vitpepparn.
Rör då och då tills sockret
har löst sig.
Lägg gurkan i en fin skål.
Häll lagen över gurkan och
blanda ner persiljan.
Låt gurkan stå ett par timmar
före serveringen.

Tänk vad gott till sommarens grillning
att bjuda på denna underbart goda inläggning.
HEMMAGJORD DESSUTOM!

ALL LYCKA TILL!

SQUASH -OCH FÄRSLÅDA. 4 PORTIONER.

Hej alla, nu tar jag nya tag.

För mej är Squash - Bandspagetti
men jag hade ett annat recept
som jag har provat, mmmm..
faktiskt jättegott.

ca 1 kg squash
4 msk ströbröd
2-3 dl vatten
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk körvel
1 1/2 kryddmått svartpeppar
2 msk klippt persilja
2 msk ströbröd
2 msk riven ost
2 msk smör

Så här gör DU:
Skala squashen och skär den
i 2 cm breda bitar.
Smörj en ugnssäker form och
lägg i hälften av skivorna.
Låt ströbrödet svälla i vattnet.
Blanda det med köttfärsen.
Tillsätt ägg och kryddor.
Bred den lösa färsen över squash-
skivorna i formen.
Täck med resten av skivorna.
Strö på ströbröd och ost
och klicka över matfettet.

GRÄDDA i 175 graders ugnsvärme
ca 40 minuter.
SERVERA kokt potatis,sallad
och en klick lingonsylt.

Smaklig Måltid!