måndag 14 mars 2016

LAX I KRÄMIG KRÄFTSÅS . 4 PORT .



HEJSAN !
DAGENS MIDDAG ,  här hemma !
HÄR ÄR RECEPTET :
4  portionsbitar  lax ,
salt å vitpeppar ,
smör till stekning ,
1 limefrukt ,
2 dl CREME Fraiche ,
2 tsk fisk & VINFOND ,
ca 100 g kräftstjärtar , i spad ,
4 portioner potatismos ,
1 äggula , gräslök .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 225 grader .
Salta och peppra fisken .  Stek någon minut på var sida  i smör och
lägg över på gratängfat .  Droppa lite limesaft över .
GÖR ett gott potatismos  .  Rör ner en äggula  och lite klippt gräslök .
Spritsa moset runt kanterna  i formen .
BLANDA  CREME fraichen  med Fonden  och de avrunna  kräftstjärtarna .
Tunna gärna ut såsen med ett par skedar kräftspad .  Fördela  såsen  på
laxbitarna  och  gratinera 12 - 13 minuter .
GARNERA  med limeskivor .   LYCKA TILL !

GRATINERAD FRITATA MED POTATIS OCH LÖK 2 PORT.


HEJSAN !
mmm...det här smakar gott till lunch.
En sydländsk omelett, som gräddas på båda sidor,
ofta fylld med lite paprika och tomat, eller mera matig
med lök,  råstekt potatis,  och  ost.
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 rödlök ,
2 stora skalade potatisar ,
1 msk smör + 1 msk olivolja ,
salt å peppar ,
grovstrimlad bladpersilja,
4 - 5 ägg ,
1 tomat ,
1/2 Mozzarellaost ,
lite stark riven ost .
SÅ HÄR GÖR  DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Dela och finstrimla  rödlöken .  Skiva potatisarna tunt .
Stek potatisen och löken på medelvärme i smöret och oljan .
Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen, eller en låg ugnsform .
Salta å peppra och strö persilja över .
VISPA  ihop äggen lätt  och slå  över potatisen .  Stek omeletten knappt färdig.
Peta här å där med en gaffel  så äggsmeten  gräddas jämt .
Lägg på den skivade tomaten , den tunt skivade Mozzarellan och toppa med
lite riven god ost . Salta å peppra . Ställ  in några minuter mitt i ugnen  tills
osten börjar smälta .
DU  kan också snabbt vända omeletten i pannan och låta den glida över på
en tallrik , lägg då på osten och tomaterna  efteråt .
SMAKLIG  MÅLTID ,    LYCKA TILL !