lördag 30 december 2017
PIGGELIN-SOPPA , 4 PORT .
HEJSAN !
EN både vackert grön och ljuvligt len
soppa som värmer gott i vinter-kylan .
Full av vitaminer är den också av alla örterna .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 potatisar ,
3 knipplökar eller
1 purjolök ,
1 1/2 liter grönsaksbuljong ,
5 dl rucolasallad ,
1 liter blandade färska örter ,
t ex persilja, gräslök, spenat, libbsticka
3 msk vispgrädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen . Skär dem i tärningar .
Rensa och skiva löken .
Fräs potatis och lök några min i olja.
HÄLL i buljongen och koka under lock
i 10 minuter tills potatisen mjuknat .
RÖR ner rucola och blandade örter .
Låt det koka upp och sjud i några minuter.
TILLSÄTT grädden och mixa till en slät soppa .
mmm....himla gott !
LYCKA TILL !
APELSINKYCKLING MED CHILI , 4 PERS.
HEJSAN !
KYCKLINGFILE är lätt mat .
Smaksätt med en spännande marinad av
apelsin, chili och senap .
SERVERA det till ett gott mos av
palsternackor och kesella !
Rena festmaten ! mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE,
1 msk grovkornig senap ,
2 msk lättsockrad apelsin-
marmelad ,
2 msk söt chilisås ,
1 apelsin ,
salt å peppar ,
PALSTERNACKSMOS :
500 g palsternackor ,
4 msk mager kesella ,
2 msk hackad gräslök ,
örtsalt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
BLANDA samman senap, apelsinmarmelad,
chilisås och saft av apelsinen .
Lägg KYCKLINGFILEERNA på ett smort
ugnsfast fat .
Häll över marinaden, krydda .
Ugnsbaka i 20 minuter tills FILE'ERNA är
genomstekta .
SKALA och skär palsternackorna i skivor .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten .
Låt rinna av .
MOSA tillsammans med kesella och kryddor .
SERVERA med apelsinklyfta, dillkvist, gräslök
och små färska spenat-blad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)