lördag 30 december 2017

PIGGELIN-SOPPA , 4 PORT .



               HEJSAN !

EN  både  vackert  grön  och  ljuvligt  len
soppa  som  värmer  gott  i  vinter-kylan .
Full  av  vitaminer  är  den  också  av  alla  örterna .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  potatisar ,
3  knipplökar  eller
1  purjolök ,
1 1/2  liter  grönsaksbuljong ,
5  dl  rucolasallad ,
1  liter  blandade  färska  örter ,
t ex persilja, gräslök, spenat,  libbsticka
3  msk  vispgrädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  potatisen .  Skär  dem  i  tärningar .
Rensa  och  skiva  löken .
Fräs  potatis  och  lök  några  min  i  olja.
HÄLL  i  buljongen  och  koka  under  lock
i  10  minuter  tills  potatisen  mjuknat .
RÖR  ner  rucola  och  blandade  örter .
Låt  det  koka  upp  och  sjud  i  några  minuter.
TILLSÄTT  grädden  och  mixa  till  en  slät  soppa .

mmm....himla gott !
                                  LYCKA  TILL !

APELSINKYCKLING MED CHILI , 4 PERS.



                      HEJSAN !

KYCKLINGFILE  är  lätt  mat .
Smaksätt  med  en  spännande  marinad  av 
apelsin,  chili  och  senap .
SERVERA  det  till  ett  gott  mos  av
palsternackor  och  kesella !
Rena  festmaten !  mmm... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g KYCKLINGFILE,
1 msk  grovkornig  senap ,
2  msk  lättsockrad  apelsin-
marmelad ,
2  msk  söt  chilisås ,
1 apelsin ,
salt å peppar ,

PALSTERNACKSMOS :
500  g  palsternackor ,
4  msk  mager  kesella ,
2  msk  hackad  gräslök ,
örtsalt ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT ugnen  på  175  grader .
BLANDA  samman  senap,  apelsinmarmelad,
chilisås  och  saft  av  apelsinen .
Lägg  KYCKLINGFILEERNA  på  ett  smort
ugnsfast  fat .
Häll  över  marinaden,  krydda .
Ugnsbaka  i  20  minuter  tills  FILE'ERNA  är
genomstekta .
SKALA  och  skär  palsternackorna  i  skivor  .
Koka  dem  mjuka  i  lättsaltat  vatten .
Låt  rinna  av .
MOSA  tillsammans  med  kesella  och  kryddor .
SERVERA  med  apelsinklyfta,  dillkvist,  gräslök
och   små  färska  spenat-blad .

LYCKA  TILL !