onsdag 11 juli 2018

BRYTBRÖD MED PARMESAN , 11 BITAR .



                    HEJSAN !

Ett  perfekt  bröd  till  soppan ,  grytan
eller  BUFFE-bordet .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
8 stora ägg , eller 10 små,
1  dl  vatten ,
½  dl  olivolja ,
2  dl  finriven  parmesanost ,
3/4  dl  kokosnötmjöl,
2 ½  dl mandel-mjöl ,
1  dl  sesamfrö ,
3  msk  fiber-HUSK,
2  tsk  bakpulver ,
vatten  till  pensling ,
vallmofrö, svarta  att  strö  över
smör  och  POFIBER  till  formen ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  190  grader .
Vispa  äggen  till  en  luftig  smet  i  en  bunke,
ca  3  minuter  med  elvisp .
Tillsätt  vatten samt  olja  och  blanda  väl .
Rör  ner  parmesanosten .
RÖR  ihop  de  torra  ingredienserna  och  blanda
ner  dem  i  smeten  ordentligt .
Låt  smeten  stå  och  svälla  i  ca  10  minuter .
KLÄM   fast  ett  bakplåtspapper  i  botten  på  en
springform,  ca  21  cm  i  diameter,  och  smöra  och
bröa  kanterna  med  POFIBER .
DELA  smeten  i  11  bitar  och  rulla  var  och  en  till
en  rund  bulle, 8  bullar  runt formens kant +
3  bullar  i  mitten .
Lägg  bullarna  i  formen ,  pensla  bullarna  med  vatten
eller  äggvita,  och  strö  vallmofrö  över .
GRÄDDA  brödet  i  ugnen  tills  det  har  fått  fin  färg,
i  30 - 40 minuter .
STJÄLP  upp  på  galler  och  svalna  under  bakduk .

TREVLIG  SOMMAR !
i  30