onsdag 11 juli 2018
BRYTBRÖD MED PARMESAN , 11 BITAR .
HEJSAN !
Ett perfekt bröd till soppan , grytan
eller BUFFE-bordet .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 stora ägg , eller 10 små,
1 dl vatten ,
½ dl olivolja ,
2 dl finriven parmesanost ,
3/4 dl kokosnötmjöl,
2 ½ dl mandel-mjöl ,
1 dl sesamfrö ,
3 msk fiber-HUSK,
2 tsk bakpulver ,
vatten till pensling ,
vallmofrö, svarta att strö över
smör och POFIBER till formen ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 190 grader .
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke,
ca 3 minuter med elvisp .
Tillsätt vatten samt olja och blanda väl .
Rör ner parmesanosten .
RÖR ihop de torra ingredienserna och blanda
ner dem i smeten ordentligt .
Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter .
KLÄM fast ett bakplåtspapper i botten på en
springform, ca 21 cm i diameter, och smöra och
bröa kanterna med POFIBER .
DELA smeten i 11 bitar och rulla var och en till
en rund bulle, 8 bullar runt formens kant +
3 bullar i mitten .
Lägg bullarna i formen , pensla bullarna med vatten
eller äggvita, och strö vallmofrö över .
GRÄDDA brödet i ugnen tills det har fått fin färg,
i 30 - 40 minuter .
STJÄLP upp på galler och svalna under bakduk .
TREVLIG SOMMAR !
i 30
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)