fredag 25 maj 2018

SMÖRGÅSBLOMMOR ... TILL 1 ST.




                             HEJSAN !

Detta  hade  jag  sistens  vi  träffades ,
mycket  uppskattat , å  så  enkelt !
Gör en - gör  flera !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  skivor  formfranska ,
2  msk  ört- CREME Fraiche ,
ett  par  salladsblad ,
1  tunn  skiva  färskrökt  lax ,
citronskivor ,
svart-  eller  rödkornskaviar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TRYCK  ut  rundlar  av  bröden ,  gärna  med
kakmått,  typ  blom-mått -  pepparkaksmått
med  vågig  kant .
Lägg  ihop  bröden  två och två  med  lite
CREME Fraiche  emellan .
ARRANGERA  salladsblad,  CREME Fraiche,
lax,  citron  och  kaviar  på  ett  blomlikt  vis .

LYCKA  TILL !

VANILJGLASS ....4 PERS.





                                   HEJSAN !

VANILJGLASS... uppskattas  väl  av  alla  åldrar ,
  -stora  som  små !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  äggulor ,
1  dl  socker ,
1  tsk  äkta  vaniljsocker ,
2  dl  mjölk ,
2  dl  vispgrädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

VISPA  äggulor  och  strösocker  till  en  vit  smet,
gärna  med  el-visp .
Tillsätt  vaniljsockret  och  rör  om .
Häll  i  mjölk  och  grädde  och  vispa  bara  så  att
allt  blandas .
HÄLL  smeten  i  glassmaskinen   med  frysblocket
isatt  och  maskinen  redan  igång .
Kör  tills  massan  frusit .
SERVERA  genast  eller  förvara  i  frysen .
Fryser  Du  glassen  i  en  form  i  frysen  så  lägg
frysfolie  över  och  rör  om  i  glassen  en  gång
efter  ca  2  timmar .

LYCKA  TILL !
mmm....

CITRONGLASS .... 4 PERS.




                 HEJSAN !

mmm....Gör  Din  egen  glass  utan  krångel  !

1  dl  vatten
1  dl  vit  sirap ,
skal  av  1 citron ,
2  msk  citronsaft ,
3  dl  CREME  FRAICHE ,
50 - 60  g  NOBLESSE  chokladplattor
med  citronsmak ,

GARNERING :
citronskivor ,
Noblesschoklad ,
citronmeliss ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KOKA  vatten,  sirap  och  citronskal  ca  10  min.
Låt  svalna .
Rör  i  citronsaft  och  CREME FRAICHE .
HACKA  chokladen  och  vänd  ner  i  glassmeten .
Ställ  in  i  FRYSEN  MINST  5  TIM.
Rör  gärna  då  och  då  under  infrysningen .
GARNERA  med  citronskivor ,  NOBLESSE
och  citronmeliss .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !

288 kcal) CHEESECAKE MED RABARBER , ...8 PERS .




                        HEJSAN !

Smaka  på  den  här  "SMALISEN"!

HÄR  ÄR  RECEPTET :

200  g  DIGESTIVE-KEX ,
1-2  msk  socker ,
50  g  smält  smör ,
RABARBERGELE' :
250  g  rabarber ,
1  dl  socker ,
2  dl  vatten ,
3+4 GELANTINBLAD ,
KRÄM :
200  g  kesella ,
2 1/2  dl  fettsnål  yoghurt,  naturell
3  äggvitor ,
3  msk  socker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KROSSA  kexen ,  blanda   dem   med  socker
och  smält  smör .
Pressa  ut  kex-blandningen  i  botten  på  en
springform .
DELA  rabarbern  i  små  bitar  och  koka  dessa
mjuka  med  vatten  och  socker .
Blötlägg  GELANTINET  i  kallt  vatten  som
sedan  kramas  ur .
TA  rabarber-moset  från  spisen ,  sila  bort
2  dl  saft  och  smält  3  GELANTINBLAD
i  denna .
Smält  4  GELANTINBLAD  i  rabarber-moset
och  blanda  i  kesella  och  yoghurt .
VISPA  äggvitorna  hårda  tillsammans  med
sockret,  vänd  ner  dem  i  krämen  och  häll
den  sedan  över  kexbottnen .
LÅT  kakan  stelna  i  kylskåp .
Häll  rabarber-GELEN  över  kakan  och  låt
den  stelna .

per  portion:  288  kcal ,  10, 6 g fett .

ALL  LYCKA  TILL !