fredag 25 maj 2018
SMÖRGÅSBLOMMOR ... TILL 1 ST.
HEJSAN !
Detta hade jag sistens vi träffades ,
mycket uppskattat , å så enkelt !
Gör en - gör flera !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 skivor formfranska ,
2 msk ört- CREME Fraiche ,
ett par salladsblad ,
1 tunn skiva färskrökt lax ,
citronskivor ,
svart- eller rödkornskaviar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TRYCK ut rundlar av bröden , gärna med
kakmått, typ blom-mått - pepparkaksmått
med vågig kant .
Lägg ihop bröden två och två med lite
CREME Fraiche emellan .
ARRANGERA salladsblad, CREME Fraiche,
lax, citron och kaviar på ett blomlikt vis .
LYCKA TILL !
VANILJGLASS ....4 PERS.
HEJSAN !
VANILJGLASS... uppskattas väl av alla åldrar ,
-stora som små !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 äggulor ,
1 dl socker ,
1 tsk äkta vaniljsocker ,
2 dl mjölk ,
2 dl vispgrädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggulor och strösocker till en vit smet,
gärna med el-visp .
Tillsätt vaniljsockret och rör om .
Häll i mjölk och grädde och vispa bara så att
allt blandas .
HÄLL smeten i glassmaskinen med frysblocket
isatt och maskinen redan igång .
Kör tills massan frusit .
SERVERA genast eller förvara i frysen .
Fryser Du glassen i en form i frysen så lägg
frysfolie över och rör om i glassen en gång
efter ca 2 timmar .
LYCKA TILL !
mmm....
CITRONGLASS .... 4 PERS.
HEJSAN !
mmm....Gör Din egen glass utan krångel !
1 dl vatten
1 dl vit sirap ,
skal av 1 citron ,
2 msk citronsaft ,
3 dl CREME FRAICHE ,
50 - 60 g NOBLESSE chokladplattor
med citronsmak ,
GARNERING :
citronskivor ,
Noblesschoklad ,
citronmeliss ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vatten, sirap och citronskal ca 10 min.
Låt svalna .
Rör i citronsaft och CREME FRAICHE .
HACKA chokladen och vänd ner i glassmeten .
Ställ in i FRYSEN MINST 5 TIM.
Rör gärna då och då under infrysningen .
GARNERA med citronskivor , NOBLESSE
och citronmeliss .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
288 kcal) CHEESECAKE MED RABARBER , ...8 PERS .
HEJSAN !
Smaka på den här "SMALISEN"!
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g DIGESTIVE-KEX ,
1-2 msk socker ,
50 g smält smör ,
RABARBERGELE' :
250 g rabarber ,
1 dl socker ,
2 dl vatten ,
3+4 GELANTINBLAD ,
KRÄM :
200 g kesella ,
2 1/2 dl fettsnål yoghurt, naturell
3 äggvitor ,
3 msk socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA kexen , blanda dem med socker
och smält smör .
Pressa ut kex-blandningen i botten på en
springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dessa
mjuka med vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som
sedan kramas ur .
TA rabarber-moset från spisen , sila bort
2 dl saft och smält 3 GELANTINBLAD
i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarber-moset
och blanda i kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med
sockret, vänd ner dem i krämen och häll
den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp .
Häll rabarber-GELEN över kakan och låt
den stelna .
per portion: 288 kcal , 10, 6 g fett .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)