torsdag 25 oktober 2012

POTATISSALLAD MED CHORIZO. 4 PORT.

Nu tar vi något annat som heller inte
är så dumt,snabbt går det.

8 kokta potatisar
3 chorizokorvar
4 tärnade tomater
150 g tärnad ost
1/2 dl hackad gräslök
2 msk vinäger
6 msk olivolja
salt,peppar

Så här gör DU:
TÄRNA den kokta potatisen.
Skär korven i slantar och
fräs upp den snabbt i en
stekpanna
.BLANDA med potatis,tomat
och osttärningar.
RÖR samman gräslök,vinäger,
olivolja och salt å peppar.
VÄND ner i salladen.

SMAKLIG MÅLTID!

PAJ MED FRUKTGÖMMA 8-10 BITAR.

Här går det un'an!

PAJDEG:
3 1/2 dl vetemjöl
125g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
1 stor burk konserverad frukt
SERVERING:
2 dl vispgrädde
UGN:200 grader.

Så här gör DU:
MIXA samman ingredienserna
till pajdegen och kavla ut den
mellan 2 ark plastfilm.
Lägg degen i en pajform,
ca 22 cm i diameter.
Låt lite av degen hänga utanför
kanten.Låt vila 30 minuter
i kylen.
HÄLL den konserverade frukten
i en sil och låt rinna av
.Lägg därefter frukten i pajskalet.
VIK  in den överhängande kanten
över pajen och grädda i ca 20 min
tills pajdegen får fin färg.
SERVERA:
med lite vispad grädde.
mmmm.... så himla gott!
ENKELT VA !

PIGGA PLÄTTAR. 4 PORT.

Hej, igen.
Ibland är det roligt att variera de
vanliga pannkakorna.
Varför inte ta å göra plättar
med finrivna morötter  i smeten.

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smält smör
2 rivna morötter

Så här gör DU:
BLANDA mjöl och salt.
Vispa ner hälften av mjölken
i mjölet till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken,
äggen och smöret.
Blanda ner morötterna.
HETTA upp en plättlagg
eller liten stekpanna.
Grädda plättarna på båda
sidor så att de blir fint
gyllenbruna.

KLART!
Hoppas att NI gillar det.