lördag 14 oktober 2017
BANANA SPLIT MED CHOKLADSÅS 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är en önske-dessert för många ,
för mig också !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bananer ,
2 dl vispgrädde,
½ liter gräddglass, vanilj
4 rån ,
CHOKLADSÅS :
1 dl kakao,
1 dl vatten,
1 dl socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med chokladsåsen :
Blanda kakao, vatten och socker .
Låt koka någon minut , under
omrörning.
Skala och dela bananerna på längden.
Vispa grädden .
LÄGG några glasskulor i 4 portionsskålar .
Lägg på bananerna .
Spritsa eller klicka på grädden .
Ringla över chokladsåsen .
SÄTT ETT RÅN I VARJE PORTION .
LYCKA TILL !
GRÖNSAKSPATE' , 8 PORT .
HEJSAN !
Den här gillar jag , hoppas att Du också gör det !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g broccoli ,
6 palsternackor, ca 400 g,
6 morötter, ca 400 g,
vatten
3 x ½ tsk salt,
3 x ½ kryddmått svartpeppar,
3 x ½ tsk potatismjöl,
3 x 1 ägg,
3 x ½ dl kesella .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Tina broccolin .
Skala palsternackor och morötter .
Skär dem i bitar .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten
ca 15 minuter .
Finhacka varje grönsak för sig med
en kniv eller kör dem i en matberedare.
BLANDA varje grönsak med salt, peppar,
potatismjöl, ägg och kesella .
Smörj en ugnssäker avlång form .
Häll först i broccolismeten , därefter
palsternackasmeten och överst morotssmeten .
GRÄDDA i ugnen ca 1 timma .
Låt paten kallna .
LYCKA TILL !
MUSTIG HÖSTSOPPA 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka denna goda Höstsoppa , väl värd att göra
med stekta brödkrutonger .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 morot ,
1 liten palsternacka ,
1 potatis ,
150 g smålökar ,
1/2 purjolök ,
100 g SAVOYKÅL ,
2 tomater ,
50 g bacon ,
2 msk smör/margarin ,
1 liter OXBULJONG ,
1 vitlöksklyfta ,
Till TILLBEHÖR OCH GARNERING:
50 g kålrot ,
2 skivor vitt formbröd ,
smör/margarin till stekning ,
10 - 12 PENNE(rörpasta) ,
1 dl CREME Fraiche ,
1/2 dl hackad persilja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukter, potatis och smålök .
Skär rotfrukterna i bitar , skiva potatisen ,
ansa och strimla purjolöken och kålen .
Lägg undan 1/3 av morötterna, rotsellerin,
palsternackan , smålökarna , purjon och
kålen .
Grovhacka tomaterna .
SKÄR baconet i bitar och fräs dem i en
stekpanna .
SMÖRFRÄS sedan de återstående 2/3 av
grönsakerna i en kastrull tillsammans med
potatisen och tomaterna .
TILLSÄTT buljong och bacon och pressa
ner vitlöken .
Låt allt koka upp och sjuda i 30 minuter.
Sila sedan buljongen och ställ den åt
sidan så länge .
GÖR SÅ HÄR MED TILLBEHÖREN :
SKALA och skär kålroten i småbitar.
Skär brödet i tärningar och stek dem
i smör/margarin.
KOKA upp buljongen , lägg i pastan
och låt den koka ca 3 minuter .
Tillsätt grönsakerna Du lade åt sidan förut.
LÅT dem koka 8 - 10 minuter, tillsätt
purjo och kål och hetta upp soppan .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)