lördag 14 oktober 2017

BANANA SPLIT MED CHOKLADSÅS 4 PORT.




              HEJSAN !

Det  här  är  en  önske-dessert  för  många ,
för  mig  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  bananer ,
2  dl  vispgrädde,
½  liter  gräddglass,  vanilj
4  rån ,
CHOKLADSÅS :
1  dl  kakao,
1  dl  vatten,
1  dl  socker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÖRJA  med  chokladsåsen :
Blanda  kakao,  vatten  och  socker .
Låt  koka  någon  minut ,  under 
omrörning.
Skala  och  dela  bananerna  på  längden.
Vispa  grädden .
LÄGG  några  glasskulor  i  4  portionsskålar .
Lägg  på  bananerna  .
Spritsa  eller  klicka  på  grädden .
Ringla  över  chokladsåsen .
SÄTT  ETT  RÅN  I  VARJE  PORTION .

LYCKA  TILL  !

GRÖNSAKSPATE' , 8 PORT .




                   HEJSAN !

Den  här  gillar  jag ,  hoppas  att  Du  också  gör det !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
250  g  broccoli ,
6  palsternackor,  ca  400 g,
6  morötter,  ca  400  g,
vatten
3 x ½  tsk  salt,
3 x ½ kryddmått  svartpeppar,
3 x ½ tsk  potatismjöl,
3 x 1  ägg,
3 x ½  dl  kesella .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Tina  broccolin .
Skala  palsternackor  och  morötter .
Skär  dem  i  bitar .
Koka  dem  mjuka  i  lättsaltat  vatten
ca  15  minuter .
Finhacka  varje  grönsak  för  sig  med 
en  kniv eller  kör  dem  i  en  matberedare.
BLANDA  varje  grönsak  med  salt,  peppar,
potatismjöl,  ägg  och  kesella .
Smörj  en  ugnssäker  avlång  form .
Häll  först  i  broccolismeten ,  därefter
palsternackasmeten  och  överst  morotssmeten .
GRÄDDA  i  ugnen  ca  1  timma .
Låt  paten  kallna .

LYCKA  TILL !

MUSTIG HÖSTSOPPA 4 PERS.



                     
                 HEJSAN !

Smaka  denna  goda  Höstsoppa ,  väl  värd  att  göra
med  stekta  brödkrutonger .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  morot ,
1  liten  palsternacka ,
1  potatis ,
150 g smålökar ,
1/2  purjolök ,
100 g  SAVOYKÅL ,
2  tomater ,
50 g  bacon ,
2  msk  smör/margarin ,
1  liter  OXBULJONG ,
1  vitlöksklyfta ,
Till  TILLBEHÖR  OCH  GARNERING:
50  g  kålrot ,
2  skivor  vitt  formbröd ,
smör/margarin  till  stekning ,
10 - 12  PENNE(rörpasta) ,
1  dl  CREME  Fraiche ,
1/2 dl  hackad  persilja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  rotfrukter,  potatis  och  smålök .
Skär  rotfrukterna  i bitar , skiva  potatisen ,
ansa  och  strimla  purjolöken  och  kålen .
Lägg  undan  1/3 av  morötterna,  rotsellerin,
palsternackan , smålökarna ,  purjon  och 
kålen .
Grovhacka  tomaterna .
SKÄR  baconet  i  bitar  och  fräs  dem  i  en
stekpanna .
SMÖRFRÄS  sedan  de  återstående  2/3  av
grönsakerna  i  en  kastrull  tillsammans  med
potatisen  och  tomaterna .
TILLSÄTT  buljong  och  bacon  och  pressa
ner  vitlöken .
Låt  allt  koka  upp  och  sjuda  i  30  minuter.
Sila  sedan  buljongen  och  ställ  den  åt
sidan  så  länge .

GÖR SÅ  HÄR  MED  TILLBEHÖREN :
SKALA  och  skär  kålroten  i  småbitar.
Skär  brödet  i  tärningar  och  stek  dem
i  smör/margarin.
KOKA  upp  buljongen ,  lägg  i  pastan
och  låt  den  koka  ca  3  minuter .
Tillsätt  grönsakerna  Du  lade  åt  sidan förut.
LÅT   dem  koka  8 - 10  minuter,  tillsätt
purjo  och  kål  och  hetta  upp  soppan .

SMAKLIG  MÅLTID !