onsdag 14 mars 2018

CURRY- & ÄPPELKASSLER 4 PORT .



                       HEJSAN !

Den  här  rätten  är  kryddig  och  söt-syrlig  i  en
härligt   krämig  gratäng.
Jag  kallar  den  för  en  festlig  vardags-favorit .
Och  inte  tar  den  många  minuter  att  laga  heller.
mmm.....

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  kassler .
CURRYSÅS :
2  äpplen ,
1  msk  curry ,
1  msk  smör/margarin ,
2  dl  CREME Fraiche ,
salt , peppar ,
1  dl  riven  ost ,
SERVERING :
Kokt  ris ,
Mango  Chutney
UGN :  225  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
SKÄR  kasslern  i  skivor  och  lägg  dem  i  en
ugnssäker  form .
KÄRNA  ur  och  skär  äpplena  i  bitar .
Stek  dem  med  curry  i  matfettet .
Tillsätt  CREME Fraiche .
Rör  om  och  smaka  av  med  salt  och  peppar.
Häll  såsen  över  kasslern  och  strö  över  riven  ost.
Sätt  in  fatet  i  ugnen  ca  20  minuter .

SERVERA  med  ris,  mango  chutney
och  grönsallad .

LYCKA  TILL !