HEJSAN !
5 - 6 dl finstrimlad rödkål
1 liten morot
1 liten rödlök
2 apelsiner
1 dl (50 g) valnötter
DRESSING :
1/2 dl olivolja/rapsolja
1/2 dl pressad apelsinsaft
1 msk honungssenap
1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel ,
så går det lätt, eller använd matberedare med den
tunnaste skär - skivan .
SKALA moroten och riv den på ett rivjärn .
SKALA , dela och skiva rödlöken mycket tunt .
SKALA apelsinerna med en vass kniv så att den vita
hinnan försvinner .
SKÄR ut hinn fria klyftor . Grovhacka valnötterna .
BLANDA rödkål, morot, rödlök, apelsinklyftor och
valnötter i en skål .
VISPA samman oljan , apelsinsaft , honungssenap ,
salt och peppar .
HÄLL dressingen över salladen och blanda noga .
LÅT salladen ett par timmar före servering.
KOLLA ! BYT KÅLSORT SÄSONG !
Denna sallad är även god att göra andra tider på året .
GOD JUL !