fredag 30 december 2016
NYÅRS AFTON , RÄKFAT MED OSTBRÖD 4 PERS.
HEJSAN !
Det skulle bara vara Vi , plötsligt är Vi flera !
Ett berg av Räkor i en vacker skål, citronvatten i sköljkoppar för fingrarna
och rejäla servetter att torka av sig på - mer behövs faktiskt inte för en RÄKFEST.
Om Du så vill , så serverar Du ett gratinerat Ost-bröd till Räkorna ,
och ställer en fruktkorg i bakgrunden.
FRUKTEN läskar så gott efter de salta Räkorna .
HÄR ÄR RECEPTET :
15 min i ugn 250 grader.
1 PAIN RICHE , långfranska , eller vitt formbröd,
3 msk smör /margarin,
1 1/2 msk TOMATPURE ,
1 1/2 msk senap ,
salt å peppar
150 - 200 g ost i skivor .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR brödet i tjocka skivor men inte helt igenom.
Det måste hänga ihop i botten.
BLANDA matfettet med Tomat-pure, senapen
och kryddorna och bred det på brödskivorna.
STICK ner ostskivorna så att en bit fortfarande
skjuter ut utanför brödet.
GRATINERA ostbrödet ca 15 min. i 250 grader
och det frasigt nygräddat till räkorna .
En riktigt lyckad NYÅRS AFTON !
LYCKA TILL !
CLEMENTIN- MARMELAD i MIKRON ..
HEJSAN !
Det här är gott kan Ni tro !
Det blir en liten sats på , ca 2 dl .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 clementiner,
1 dl socker,
3 msk vatten,
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA frukten i ljummet vatten och torka.
Skala tre av clementinerna och skär klyftorna
i mindre bitar .
Skär den återstående clementinen i tunna skivor
och dela dem i mindre bitar.
LÄGG fruktbitarna i en skål med lock avsedd
för mikro.
Blanda i socker och vatten.
Kör på full effekt MED lock i 6 minuter.
Rör om .
Kör ytterligare 8 min. på full effekt UTAN lock.
Rör om.
KÖR ca 3 min. på halv effekt UTAN lock
HÄLL UPP i ren varm burk eller låt svalna något
och servera på rostat bröd .
mmm....gott !
LYCKA TILL !
NYÅRS- GOTT , 4 PERS.
HEJSAN !
Bjud vännerna på lite FF-FEST !
"FITNESS FOOD"
Kalasmat med smala förtecken !
HÄR ÄR RECEPTET :
KRABBA, MED SMAL SÅS ....
4 KRABBOR med skal (färdig kokta)
KRABBSÅS :
1/2 dl lättfil ,
1/2 dl kesella lätt,
1- 2 msk senap,
1 msk honung,
2 tsk pressad citron,
4 msk hackad dill
salt å peppar ,
TILLBEHÖR :
Tomatsallad = 2 tomater, 1 klyfta vitlök, pressad, 1/2 - 1 msk flytande honung
Rostat vitt bröd,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop ingredienserna till såsen och smaksätt
den med salt och peppar .
SERVERA KRABBAN naturell med såsen,
Tomatsallad, och rostat bröd.
TIPS !
TOMATSALLADEN , kan Du ha till kött,
ugnsrätter med korv å makaroner,
och att lägga på smörgås som pålägg.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)