fredag 30 december 2016

NYÅRS AFTON , RÄKFAT MED OSTBRÖD 4 PERS.



         HEJSAN !

 Det skulle bara vara Vi ,  plötsligt är Vi flera !
 Ett  berg  av  Räkor  i  en  vacker  skål, citronvatten i sköljkoppar för fingrarna
 och rejäla servetter att torka av sig på - mer behövs faktiskt inte för en RÄKFEST.

 Om Du så vill , så serverar Du ett gratinerat  Ost-bröd till Räkorna ,
 och  ställer  en  fruktkorg  i  bakgrunden.
 FRUKTEN läskar så gott efter de salta  Räkorna .

 HÄR ÄR RECEPTET  :
 15 min i ugn 250 grader.

 1 PAIN RICHE ,  långfranska ,  eller vitt formbröd,
 3 msk smör /margarin,
 1 1/2 msk TOMATPURE ,
1 1/2 msk senap ,
salt å peppar
150 - 200 g ost i skivor .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR brödet i tjocka skivor men inte helt igenom.
Det måste hänga ihop i botten.
BLANDA  matfettet med Tomat-pure, senapen
och kryddorna och bred det på brödskivorna.
STICK ner  ostskivorna  så att en bit fortfarande
skjuter ut  utanför brödet.
GRATINERA ostbrödet ca 15 min.  i 250 grader
och  det frasigt nygräddat  till  räkorna .

 En riktigt lyckad  NYÅRS AFTON !

LYCKA TILL !


CLEMENTIN- MARMELAD i MIKRON ..



  HEJSAN !

Det här är gott kan Ni tro !
Det blir en liten sats på , ca 2 dl .

HÄR ÄR RECEPTET :

4 clementiner,
1 dl socker,
3 msk vatten,

SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA  frukten  i  ljummet  vatten  och  torka.
Skala  tre  av  clementinerna  och  skär  klyftorna 
i  mindre  bitar .
Skär  den  återstående  clementinen  i  tunna  skivor
och  dela  dem  i  mindre  bitar.
LÄGG  fruktbitarna  i  en  skål  med lock  avsedd
för  mikro.
Blanda  i socker  och  vatten.
Kör  på  full  effekt  MED  lock  i 6  minuter.
Rör  om .
Kör  ytterligare  8  min. på  full effekt  UTAN lock.
Rör  om.
KÖR  ca  3  min.  på  halv  effekt  UTAN  lock
HÄLL  UPP  i  ren  varm  burk  eller  låt  svalna något
och  servera   på  rostat  bröd .

mmm....gott !

LYCKA  TILL !


NYÅRS- GOTT , 4 PERS.

   

    HEJSAN !

Bjud vännerna  på lite  FF-FEST !
"FITNESS  FOOD"
Kalasmat med smala förtecken !

HÄR ÄR RECEPTET :

KRABBA,  MED  SMAL  SÅS  ....

4 KRABBOR  med  skal (färdig kokta)

KRABBSÅS :
1/2 dl lättfil ,
1/2 dl kesella  lätt,
1- 2 msk senap,
1 msk honung,
2 tsk pressad citron,
4 msk hackad dill
salt  å  peppar ,

TILLBEHÖR :
Tomatsallad  = 2 tomater, 1 klyfta vitlök, pressad,  1/2 - 1 msk flytande honung
Rostat vitt bröd,

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  ihop  ingredienserna  till  såsen  och  smaksätt
den  med  salt  och  peppar .
SERVERA  KRABBAN  naturell  med  såsen,
Tomatsallad, och   rostat  bröd.

TIPS !

 TOMATSALLADEN  ,  kan Du ha till  kött,
ugnsrätter  med korv å makaroner,
och  att lägga på smörgås som pålägg.

  LYCKA  TILL !