HEJSAN !
mm...!
Funkar till både fest och vardag !
DET HÄR BEHÖVER DU :
1 gul lök
rapsolja till stekning
GRILLSÅS :
500 g krossade tomater
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk tomat - pure'
2 msk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk malen svartpeppar
2 tsk torkad oregano
salt å vitpeppar
1, 2 kg tjocka revbensspjäll
med ben
TILLBEHÖR : 3 dl coleslaw.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS löken i rapsolja .
RÖR samman grillsåsen genom att hälla på krossade tomater
och kalvfond och tillsätt tomat-pure' , soja, senap, svartpeppar
och oregano .
KOKA upp och låt sjuda i 10 minuter utan lock .
GNID in köttet med salt å vitpeppar och lägg köttet i en
långpanna med den "köttiga " delen nedåt .
PENSLA köttet med grillsåsen , slå på lite vatten i långpannan
och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter .
VÄND köttet och pensla på resten av grillsåsen .
Blöt med lite vatten för att undvika att pannan blir torr i ugnen .
Grilla i ytterligare 45 - 60 minuter .
OM DU använder kött-termometer ska innertemperaturen vara 80 grader.
LÅT spjällen vila i ca 10 minuter innan de skärs upp .
SERVERA med coleslaw.
DET HÄR BEHÖVER DU :
En vinnare !
8 dl vitkål, finstrimlad
1 rödlök, finstrimlad
1/2 dl majonnäs
3 tsk fransk senap
1 dl kräm fraiche
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vitkål, rödlök, majonnäs, fransk senap,
och kräm fraiche .
Ställ in i kylen i minst 1 timme .
TIPS !
COLESLAW kan DU göra i större portioner, då den
går utmärkt att spara till senare tillfällen .
SMAKLIG MÅLTID !
GOTT NYTT ÅR !