lördag 14 december 2019

FINASTE SANDKAKAN,




                           HEJSAN !

Godaste mjuka kaka , jag någonsin smakat !

Varsågoda ,
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
2 msk konjak eller vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett, potatismjöl och bakpulver riktigt poröst .
VISPA i en annan skål ägg och socker vitt och pösigt .
HÄLL ner äggtoddyn i smörblandningen växelvis
med gräddfilen .
RÖR slutligen ner konjaken .
HÄLL smeten i en välsmord och noga bröad form .
GRÄDDA i 175 grader, i ca 40 minuter.

GOD - JUL !

SYRLIGT GROVT RÅGBRÖD . 1 ST.



                       HEJSAN !

Smaka på det här DU !
Himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl grovt rågmjöl
4 dl rågsikt
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1/2 - 1 tsk salt
1 - 3 tsk stött kummin
1 dl brun farin eller sirap
1 msk outspädd ättikssprit
7 dl svagdricka eller vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
SIKTA alla mjöl- sorterna tillsammans med bakpulver
och salt , blanda allt  noga tillsammans.
Blanda ner kummin.
LÖS farinsocker eller sirap i vätskan och tillsätt ättik-
spriten . Häll blandningen i mjölet .
Arbeta degen jämn och fin.
Slå degen i en smord rund eller avlång form .
GRÄDDA i 175 - 200 grader i 45 - 50 minuter.
Låt brödet vila till följande dag , innan det skärs upp .

GOD - JUL !