söndag 13 mars 2016

MANDELKRANSAR SOCKERFRITT, CA 20 ST .



HEJSAN !
DE HÄR ÄR GODARE ÄN NÅGOT ANNAT i  KAFFE- STUNDER!
Möra och goda kakor som passar både på små och STORA kaffekalas .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 msk STRÖSÖTNINGSMEDEL,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl grädde eller gräddfil ,
uppvispat ägg ,
flagad mandel.
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop matfettet, SÖTNINGSMEDEL, mjöl och bakpulver till en
smulig massa , gärna i matberedaren.  TILLSÄTT grädde eller gräddfil
och arbeta snabbt ihop till en deg .
RULLA ut degen till smala längder , 12 - 15 cm långa .  FORMA rullarna
till kransar .
PENSLA  kransarna med ägg och doppa dem i flagad mandel .  LÄGG
dem på bakplåtspapper på plåt . GRÄDDA i mitten av ugnen tills kakorna
har fin färg , 10 - 12 minuter .  LÅT dem svalna på plåten .
TREVLIG FIKASTUND  ,  LYCKA TILL !

APELSIN- & MOROTSRUTOR CA 15 BITAR .



HEJSAN !
SAFTIGA OCH GODA SMÅ RUTOR TILL KAFFET !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
3 dl finrivna morötter ,
3 1/2 dl GLUTENFRI MJÖLMIX ,
1 tsk bakpulver ,
1 tsk mald kanel ,
1 tsk vaniljsocker ,
GLASYR :
2 dl florsocker ,
2 msk pressad apelsinsaft ,
1 påse syltade apelsinskal .
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  matfettet .  VISPA  ägg och socker pösigt.  BLANDA ner matfett och morötter.
BLANDA  mjölmix, bakpulver, kanel, och vaniljsocker , vänd ner i smeten .
HÄLL smeten i en liten långpanna, ca 20 - 25 cm med bakplåtspapper .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 30 minuter .
GLASYR :  BLANDA florsocker och apelsinsaft . BRED glasyren på kakan och strö
över apelsinskalet .  LÅT kakan svalna och skär den i rutor .
mmm...så gott !  LYCKA TILL !