fredag 12 augusti 2016

SOMMARKAVRING , 1 BRÖD.


HEJSAN !

Ibland bakar jag från grunden ,- men ibland blir det den här.
GLUTENFRI MJÖLMIX !

HÄR ÄR RECEPTET :

8 dl Glutenfri Mjölmix,
2 tsk bikarbonat,
1 - 2 tsk malda brödkryddor,
2 tsk salt,
1/2 dl mörk sirap,
5 dl naturell yoghurt,
1/2 dl sesam-el solrosfrön.
UGN :175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA alla torra ingredienser väl i en bunke.
Tillsätt sirap och yoghurt.
Blanda väl och tippa ner den kladdiga degen i en
smord och bröad (med Glutenfri Mjölmix)
1 1/2 - litersform.
Strö på frön.
GRÄDDA  ca 45 minuter i nedre delen av ugnen .
Täck med folie efter halva tiden .
Låt vila en stund, stjälp upp på galler och låt svalna
under duk.
Brödet är godast samma dag , men håller fint en dag
i plastpåse .
Skriv gärna upp och frys in !

Himla gott med smör och ost på !
LYCKA TILL !