Glittrande vackra små kanelstjärnor
ligger fint uppdukade på kakfatet .
Degen kan göras en dag i förväg
och mår bra av att ligga kallt
tills den ska kavlas ut .
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
PENSLING:
äggvita
2 tsk malen kanel
3 msk strösocker
UGN 200 grader
Så här gör DU:
MÄT upp mjöl socker och smör
i en matberedare.
Mixa kort och hastigt tills smöret
fördelats.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt
samman till en deg.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
KAVLA degen tunt , ca 1/2 mm,
på lätt mjölat bakbord .
Ta ut stjärnor med mått (pepparkaksmått).
Lägg kakorna på plåt med bakpapper .
PENSLING :
PENSLA kakorna med äggvita och strö
över kanel och socker.
Grädda i mitten av ugnen 5 - 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten .
FÖRVARA i en tättslutande burk
gärna i frysen.
LYCKA TILL !
söndag 7 december 2014
KANELTÄCKT SAFFRANSKAKA ca 25 bitar.
Hej igen !
Den här är smaskens !
Ett smuligt kaneltäcke blir pricken över i
på denna fina och saftiga Saffranskaka .
100 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 g saffran = 2 paket
3 dl filmjölk
SMULTÄCKE :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kanel
GARNERING:
Strimlat apelsinskal
UGN:175 GRADER
Så här gör DU:
RÖR smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
BLANDA mjöl och bakpulver , vänd ner
i smeten .
Rör ner saffran i filmjölken och tillsätt .
HÄLL smeten i en smord och mjölad /
bröad långpanna, ca 20x30 cm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter.
SMULTÄCKE:
RÖR samman smör och socker .
Tillsätt mjöl och kanel .
Blanda till en smulig massa.
Strö detta över kakan och grädda
ytterligare i 15 minuter.
DELA kakan i rutor och garnera med
apelsinskal .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
Den här är smaskens !
Ett smuligt kaneltäcke blir pricken över i
på denna fina och saftiga Saffranskaka .
100 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 g saffran = 2 paket
3 dl filmjölk
SMULTÄCKE :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kanel
GARNERING:
Strimlat apelsinskal
UGN:175 GRADER
Så här gör DU:
RÖR smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
BLANDA mjöl och bakpulver , vänd ner
i smeten .
Rör ner saffran i filmjölken och tillsätt .
HÄLL smeten i en smord och mjölad /
bröad långpanna, ca 20x30 cm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter.
SMULTÄCKE:
RÖR samman smör och socker .
Tillsätt mjöl och kanel .
Blanda till en smulig massa.
Strö detta över kakan och grädda
ytterligare i 15 minuter.
DELA kakan i rutor och garnera med
apelsinskal .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)