HEJSAN !
FÖRSTA GÅNGEN VI ÅT DEN HÄR KYCKLINGEN HEMMA
VAR DET ROLIGT ATT VARA KOCKA ... MUMS !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kyckling eller 4 kycklingbröst
2 gröna paprikor
MARINAD :
1 dl soja
2 msk brun farin
2 tsk ingefära
2 finhackade lökar - gula
1/2 citron skuren i småbitar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl köttbuljong
1 dl sherry
SÅ HÄR GÖR DU :
1) TA AV skinnet och dela kycklingen i småbitar .
Försök att file'a den så att de mesta av benen
kommer bort .
2) RÖR ihop marinaden i en bunke och lägg
kycklingköttet att dra minst 4 timmar och gärna
ett dygn .
Rör om lite då och då .
3) BRYN sedan kycklingen lätt i en aning olja
i en gryta eller stor traktörpanna / stekpanna .
Späd med marinaden men ta inte med hacket .
Låt småsjuda under lock cirka 30 minuter .
4) SKÄR paprikorna i strimlor och låt puttra med
de sista 10 minuterna .
Gott med ris till !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !