torsdag 7 juli 2016
VITLÖKSSMÖR MED APELSIN OCH ROSMARIN.1,) 2, 3, 4.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :1)
200 g rumsvarmt smör ,
1/2 msk rapsolja .
2 vitlöksklyftor, finhackade ,
1 msk finhackad rosmarin ,
1 apelsin, rivet skal ,
2 msk pressad apelsinsaft .
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda alla ingredienser.
Vispa med gaffel eller mixa i matberedare .
Forma smöret till en rulle och linda in i smörpapper .
Frys eller kyl en stund innan servering.
BASILIKA OCH CITRONSMÖR , 2)
200 g smör , rumsvarmt ,
1 kruka hackad basilika ,
1 citron , rivet skal ,
1 tsk citronsaft ,
FLINGSALT .
ÖRT OCH ROSE´PEPPARSMÖR , 3)
200 g smör , rumsvarmt ,
1/2 dl hackad timjan ,
1/2 dl hackad persilja ,
1 1/2 msk MORTLAD `ROSE'PEPPAR.
CHILISMÖR : 4)
200 g rumsvarmt smör ,
1 liten röd urkärnad chilifrukt ,
1 tsk salt ,
3 msk finhackad persilja.
LYCKA TILL ! och TREVLIG SOMMAR !
RUB MED VITLÖK, CHILI OCH PAPRIKA .
HEJSAN !
RUB är en torr kryddblandning som DU
gnider in i köttet med före grillning.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk lökpulver ,
1 msk rökt FLINGSALT ,
1 msk chiliflakes ,
1/2 msk vitlökspulver ,
1/2 msk mald koriander ,
1/2 msk sellerisalt ,
1/2 msk paprikapulver ,
1/2 msk torkad rosmarin .
1 msk mald svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman allt .
Gnid in köttet med rubbingen runt om .
LÅT VILA 1 TIMME .
LYCKA TILL !
ROSTAD POTATISSALLAD MED DILL 4 PERSONER .
HEJSAN !
Rostad potatissallad är smarrigt gott till grillade kycklingben
(se receptet före det här).
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g färskpotatis ,
3 msk rapsolja ,
1/2 dl finhackad dill ,
150 g frusna EDAMAMEBÖNOR - sojabönor,
1 burk kronärtskockshjärtan ,
GARNERING :
grovhackad dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Tvätta potatisen och halvera eller kvarta den.
Finhacka dillen och blanda med rapsoljan .
BLANDA dillolja och potatis på en bakplåts-
pappersklädd plåt .
Rosta i ugnens mitt i ca 15 - 20 minuter .
LÅT kronärtskockorna rinna av, halvera eller kvarta dem.
När 5 minuter av rostningen återstår, tillsätt sojabönor samt
kvartade kronärtskockshjärtan .
TA ut och SERVERA på ett generöst uppläggningsfat .
Strö över dill vid serveringen .
LYCKA TILL !
GRILLADE KYCKLINGBEN 4 PERSONER.
HEJSAN !
Nu ska vi grilla !
Härlig smaksättning med ketchup som bas , - vad tycker Ni om det ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg kycklingben ,
MARINAD :
1/2 dl ketchup ,
1 msk rapsolja ,
1 tsk kinesisk soja ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
2 krm Chiliexplosion ,
GARNERING :
kryddgrönt ,
SERVERA MED :
körsbärstomater ,
sugarsnaps eller sockerärter
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samtliga ingredienser till marinaden i en bunke .
TORKA av kycklingbenen och lägg ner i bunken .
Vänd om så att marinaden kommer åt överallt .
Låt vila i ca 30 minuter .
GRILLA ca 12 - 16 minuter, vänd ett par gånger under tiden .
LÄGG upp på ett fat med tomater och sugarsnaps .
Klipp över kryddgrönt .
I UGNEN :
Sätt ugnen på 225 grader och stek i ugnens mitt i ca 30 minuter .
Det här är saftiga kycklingben som går hem hos alla .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)