torsdag 7 juli 2016

VITLÖKSSMÖR MED APELSIN OCH ROSMARIN.1,) 2, 3, 4.



 HEJSAN !

 HÄR ÄR RECEPTET :1)
 200 g rumsvarmt smör ,
1/2 msk rapsolja .
 2 vitlöksklyftor, finhackade ,
1 msk finhackad rosmarin ,
1 apelsin, rivet skal ,
2 msk pressad apelsinsaft .

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda alla ingredienser.
Vispa med gaffel eller mixa i matberedare .
Forma smöret till en rulle och linda in i smörpapper .
Frys eller kyl en stund innan servering.

BASILIKA OCH CITRONSMÖR , 2)
200 g smör , rumsvarmt ,
1 kruka hackad basilika ,
1 citron , rivet skal ,
1 tsk citronsaft ,
FLINGSALT .

ÖRT OCH ROSE´PEPPARSMÖR , 3)
200 g smör , rumsvarmt ,
1/2 dl hackad timjan ,
1/2 dl hackad persilja ,
1 1/2 msk MORTLAD `ROSE'PEPPAR.

CHILISMÖR : 4)
200 g rumsvarmt smör ,
1 liten röd urkärnad chilifrukt ,
1 tsk salt ,
3 msk finhackad persilja.

LYCKA  TILL !    och    TREVLIG SOMMAR !

RUB MED VITLÖK, CHILI OCH PAPRIKA .



 HEJSAN !

RUB  är en torr kryddblandning som DU
gnider in i köttet med före grillning.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk lökpulver ,
1 msk rökt FLINGSALT ,
1 msk chiliflakes ,
1/2 msk vitlökspulver ,
1/2 msk mald koriander ,
1/2 msk sellerisalt ,
1/2 msk paprikapulver ,
1/2 msk torkad rosmarin .
1 msk mald svartpeppar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman allt .
Gnid in köttet med rubbingen runt om .
LÅT VILA 1 TIMME .

LYCKA TILL !

ROSTAD POTATISSALLAD MED DILL 4 PERSONER .



HEJSAN !

Rostad potatissallad är smarrigt gott till grillade kycklingben
(se receptet före det här).

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g färskpotatis ,
3 msk rapsolja ,
1/2 dl finhackad dill ,
150 g frusna EDAMAMEBÖNOR - sojabönor,
1 burk kronärtskockshjärtan ,
GARNERING :
grovhackad dill ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Tvätta potatisen  och halvera eller kvarta den.
Finhacka dillen och blanda med rapsoljan .
BLANDA dillolja och potatis på en bakplåts-
pappersklädd plåt .
Rosta i ugnens mitt i ca 15 - 20 minuter .
LÅT kronärtskockorna rinna av, halvera eller kvarta dem.
När 5 minuter av rostningen återstår, tillsätt sojabönor samt
kvartade kronärtskockshjärtan .

TA ut och SERVERA på ett generöst uppläggningsfat .
Strö över dill vid serveringen .

LYCKA TILL !

GRILLADE KYCKLINGBEN 4 PERSONER.

       

     HEJSAN  !

   Nu ska vi grilla ! 
  Härlig smaksättning med ketchup som bas , - vad tycker Ni om det ?
  
  HÄR ÄR RECEPTET :
  1 kg  kycklingben ,

  MARINAD :
  1/2 dl ketchup ,
  1 msk rapsolja ,
  1 tsk kinesisk soja ,
  1 tsk salt ,
  1 krm svartpeppar ,
  2 krm Chiliexplosion ,
  GARNERING :
  kryddgrönt ,
  SERVERA  MED :
  körsbärstomater ,
  sugarsnaps  eller  sockerärter

  SÅ HÄR GÖR DU :
  BLANDA samtliga ingredienser  till marinaden i en bunke .
  TORKA av kycklingbenen  och lägg ner i bunken .
  Vänd om så att marinaden kommer åt överallt .
   Låt vila i ca 30 minuter .
   GRILLA  ca 12 - 16 minuter, vänd ett par gånger under tiden .
   LÄGG upp på ett fat med tomater och sugarsnaps .
   Klipp över kryddgrönt .

   I UGNEN :
   Sätt ugnen på 225 grader och stek i ugnens mitt i ca 30 minuter .
 
   Det här är saftiga kycklingben som går hem hos alla .
  
         LYCKA TILL !