1 liter jordgubbar
2 kiwifrukter
100 g vit choklad
Så här gör Du:
Skölj och rensa jordgubbarna.
Skala kiwin.
Skiva jordgubbar och kiwi
och lägg på ett ugnsfast fat.
Riv chokladen och strö den över frukten.
Gratinera i 250 grader.
tills chokladen fått fin färg.
Passa noga så att den inte bränns.
Servera genast , gärna med vaniljglass.
såååå gott!
söndag 15 juni 2008
KRUSBÄRSPAJ . 6 PORT.
1 Liter krusbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl cornflakes
1/2 dl socker
100 g smör
Så här gör Du:
Snoppa och skölj bären.
Blanda dem med socker och potatismjöl
och lägg i en pajform.
Lägg vetemjöl och cornflakes
och socker i en bunke.
Finfördela med smöret
till en smulig deg.
Fördela degen över krusbären
och grädda i 225 grader i 20 min.
Servera med lättvispad grädde.
1 dl socker
1 msk potatismjöl
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl cornflakes
1/2 dl socker
100 g smör
Så här gör Du:
Snoppa och skölj bären.
Blanda dem med socker och potatismjöl
och lägg i en pajform.
Lägg vetemjöl och cornflakes
och socker i en bunke.
Finfördela med smöret
till en smulig deg.
Fördela degen över krusbären
och grädda i 225 grader i 20 min.
Servera med lättvispad grädde.
KIWISORBET. 6 PORT.
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
7-8 kiwifrukter
1 msk pressad citron.
Så här gör Du:
Koka vatten och socker ca 5 min.
till en simmig lag.
Låt den kallna.
Skala kiwifrukterna och
kör dem till pure´ i matberedaren.
Blanda med sockerlag och citronsaft.
Ställ in i frysen någon timme.
Ta fram den och kör sorbe´n
med elvisp.
Ställ tillbaka den i frysen och
vispa den ytterligare en gång
efter en stund.
Lägg upp sorbe´ten och
servera till fruktspett med
jordgubbar och ananas.
Läskande gott!
1 1/2 dl vatten
7-8 kiwifrukter
1 msk pressad citron.
Så här gör Du:
Koka vatten och socker ca 5 min.
till en simmig lag.
Låt den kallna.
Skala kiwifrukterna och
kör dem till pure´ i matberedaren.
Blanda med sockerlag och citronsaft.
Ställ in i frysen någon timme.
Ta fram den och kör sorbe´n
med elvisp.
Ställ tillbaka den i frysen och
vispa den ytterligare en gång
efter en stund.
Lägg upp sorbe´ten och
servera till fruktspett med
jordgubbar och ananas.
Läskande gott!
CHOKLADKAKA MED BANAN 16 BITAR.
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 bananer
2 dl hallon
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda mjöl,kakao,vaniljsocker
och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt matfett och mjölk.
Rör till sist ner skivade eller
mosade bananer och hallon.
Häll i en smord och bröad form
som rymmer 1 1/2 liter.
Grädda i 175 grader i 45 min.
Prova med en sticka
att kakan är torr och klar.
Denna måste Du göra.
mmmm,så gott! vispad grädde är mumsigt till.
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 bananer
2 dl hallon
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda mjöl,kakao,vaniljsocker
och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt matfett och mjölk.
Rör till sist ner skivade eller
mosade bananer och hallon.
Häll i en smord och bröad form
som rymmer 1 1/2 liter.
Grädda i 175 grader i 45 min.
Prova med en sticka
att kakan är torr och klar.
Denna måste Du göra.
mmmm,så gott! vispad grädde är mumsigt till.
FESTLIG APELSINKAKA. 16 bitar
125 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 dl socker
3dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl apelsinmarmelad
3/4 dl hackad blockchoklad
(gärna med apelsinsmak)
Så här gör Du:
Rör smöret mjukt.
Vispa ägg o´socker pösigt.
Rör ner smöret och
mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt apelsinmarmelad och
hackad blockchoklad.
Häll smeten i en väl smord
och bröad form.
Grädda i 175 grader
i ca 40 minuter.
Pröva med en sticka
att kakan är färdig.
jättegod.
3 ägg
2 dl socker
3dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl apelsinmarmelad
3/4 dl hackad blockchoklad
(gärna med apelsinsmak)
Så här gör Du:
Rör smöret mjukt.
Vispa ägg o´socker pösigt.
Rör ner smöret och
mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt apelsinmarmelad och
hackad blockchoklad.
Häll smeten i en väl smord
och bröad form.
Grädda i 175 grader
i ca 40 minuter.
Pröva med en sticka
att kakan är färdig.
jättegod.
RISOTTO MED FALUKORV 4 PORT.
Det här gillar barna´.
6 dl kokt ris
1 gul lök
400 g falukorv
2 msk margarin
1 1/2 dl majskorn
1 1/2 dl gröna ärter
1 msk chilisås
1 knippe klippt persilja
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Skär falukorven i små tärningar.
Smält margarinet i en stekgryta,
stek lök och falukorv.
Vänd ner majs o´ärter.
Ta´grytan från plattan och blanda i chilisåsen.
Blanda i riset och värm risotton
under omrörning.
Garnera med persiljan.
Det här är uppskattat!
Prova o´se! LYCKA TILL !
TZATZIKI , MED MOROT OCH CITRON.
4 port.
1 l Turkisk yoghurt
2 morötter
2 tsk pressad citronsaft
salt o´vitpeppar
Så här gör Du:
Skala och riv morötterna grovt.
Blanda yogurt , morötter och
citronsaft.
Smaka av med salt o´peppar.
Låt stå några timmar före servering.
Kanske lite ovanligt men väldigt gott.
1 l Turkisk yoghurt
2 morötter
2 tsk pressad citronsaft
salt o´vitpeppar
Så här gör Du:
Skala och riv morötterna grovt.
Blanda yogurt , morötter och
citronsaft.
Smaka av med salt o´peppar.
Låt stå några timmar före servering.
Kanske lite ovanligt men väldigt gott.
FARMORS HALLONGROTTOR 20 ST.
200 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl hallonsylt
Så här gör Du:
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
Blanda bakpulver med mjöl och
arbeta ner i sockerblandningen.
Forma degen till tre rullar.
Skär rullarna i 2 1/2 cm långa bitar.
Lägg dem i små muffinsformar,
tryck en fördjupning i varje
med mjölad tumme.
Lägg 1/2 tsk sylt i varje grop.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min. ugn175 grader.
Låt kakorna vila några minuter
på plåten innan Du tar dem.
De här kakorna smälter i munnen.
Sååå goda.
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl hallonsylt
Så här gör Du:
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
Blanda bakpulver med mjöl och
arbeta ner i sockerblandningen.
Forma degen till tre rullar.
Skär rullarna i 2 1/2 cm långa bitar.
Lägg dem i små muffinsformar,
tryck en fördjupning i varje
med mjölad tumme.
Lägg 1/2 tsk sylt i varje grop.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min. ugn175 grader.
Låt kakorna vila några minuter
på plåten innan Du tar dem.
De här kakorna smälter i munnen.
Sååå goda.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)